Зеленський хоче пришвидшити вакцинацію пенсіонерів. Планує залучити "Укрпошту"

Зеленський хоче пришвидшити вакцинацію пенсіонерів. Планує залучити "Укрпошту"

Зеленський хоче пришвидшити вакцинацію пенсіонерів. Планує залучити "Укрпошту"
. Володимир Зеленський. Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський хоче пришвидшити вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19 серед пенсіонерів. Для цього він пропонує розгорнути відповідну інформаційну компанію з популяризації щеплень й долучити "Укрпошту" та бізнес.

Як повідомила 4 жовтня пресслужба Офісу президента, Зеленський під час селекторної наради наголосив на необхідності активізації Міністерством охорони здоров’я й Мінінформполітики інформаційної кампанії щодо важливості вакцинації.

"...МОЗ спільно з Міністерством соціальної політики окремо мають розгорнути кампанію з вакцинації пенсіонерів і так само посилити інформаційний напрям, переконаний глава держави... Володимир Зеленський запропонував розглянути можливість залучення до вищезгаданої інформкампанії "Укрпошти" та представників бізнесу"", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як має виглядати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Пояснює МОЗ

Додається, що на сьогодні в Україні з 11 млн пенсіонерів вакциновано близько 25%. Загалом за минулий тиждень в Україні зробили 722 тис. щеплень.

"На 2 жовтня середній показник вакцинованих в органах держслужби становить 78,8%. Загалом в Україні зроблено 12,6 млн щеплень. Вакциновано понад 7,1 млн осіб, з яких 5,771 млн – двома дозами. Активно відбувається вакцинація серед освітян, зокрема за допомогою спеціальних мобільних груп", — пишуть в ОП.

Читайте також: У "Дії" запустили "жовті" внутрішні COVID-сертифікати. Як згенерувати

Що відомо

  • За добу 3 жовтня щеплення проти коронавірусу зробили 33 924 людини
  • Щеплення проти коронавірусу зробили понад 400 тисяч працівників шкіл. Усього, принаймні однією дозою вакцини від COVID-19 щеплено вже 69% вчителів. Для роботи освітніх закладів в Україні необхідно, аби 80 відсотків освітян були вакциновані.
  • 23 вересня вся країна перейшла у “жовту зону” карантину. У МОЗ наголошують, що у шпиталі переважно потрапляють невакциновані пацієнти. Їхня частка становить близько 98% госпіталізацій.
  • Вакцинація від інфекції убезпечує від тяжкого перебігу захворювання та смерті від COVID-19. Проте, в Україні лише 11,8% населення вакцинувалися від коронавірусу. Це втричі менше від загальної частки вакцинованих від COVID-19 у світі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок