У "Дії" запустили "жовті" внутрішні COVID-сертифікати. Як згенерувати

У "Дії" запустили "жовті" внутрішні COVID-сертифікати. Як згенерувати

У "Дії" запустили "жовті" внутрішні COVID-сертифікати. Як згенерувати
. УНІАН

З 24 вересня користувачі додатку "Дія" на iOS зможуть згенерувати “жовті” внутрішні COVID-сертифікати. Згодом вони стануть доступними й для власників Android, повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

За словами розробників, "жовтий” сертифікат можна отримати наступного дня після першої дози вакцинації дводозною вакциною. Він діятиме 120 днів. Також у застосунку Дія можна згенерувати внутрішній “зелений” сертифікат, що дійсний 365 днів від моменту отримання останньої дози повної вакцинації.

Читайте також: Чому українці не хочуть вакцинуватися від COVID-19. Пояснює експерт

"Завдяки наявності “жовтих” і “зелених” внутрішніх COVID-сертифікатів бізнес та державні заклади зможуть продовжити роботу", — повідомили у пресслужбі.

Термін дії "жовтого" свідоцтва 120 діб, "зеленого" свідоцтва — 365. У Мінцифри також опублікували покрокову відеоінструкцію як згенерувати сертифікат.

Що відомо

  • Кабінет міністрів 14 вересня опублікував постанову, якою внесли зміни до карантинних обмежень. За ними в Україні запровадили "жовті" та "зелені" COVID-сертифікати. Так званий "жовтий" сертифікат має інформацію про перше щеплення, а "зелений" — про повний курс.
  • МОЗ запросив українців долучитися до клінічних випробувань лікарських засобів від COVID-19. На сьогодні у країні проводиться 31 таке дослідження. Їхній перелік можна знайти на сайті Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я України за профілем випробування "COVID-19".
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів 22 вересня пояснив, як зможе працювати бізнес у "жовтій" та "червоній" карантинних зонах.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок