Діти води: у Рівному відбувся турнір з плавання серед немовлят

Діти води: у Рівному відбувся турнір з плавання серед немовлят

Діти води: у Рівному відбувся турнір з плавання серед немовлят
.

У підгузках, костюмах супермена, зебри та героїв з мультфільмів. У Рівному в басейні «АкваРай» пройшов 5-й турнір з плавання серед немовлят «Діти води». Цього року участь взяло 119 немовлят з України, Туреччини та Греції. Як розповіла організаторка змагань Юлія Собуцька, беруть участь у змаганнях діти віком від 2-х місяців до 3-х років.

Організаторка змагань Юлія Собуцька:

Діти змагаються в 5 номінаціях: це найдовше під водою, тобто кількість секунд на дистанцію, це скільки дитина самостійно може проплисти. Улюбленець публіки обирається шляхом голосування, дует мами, або тата з дитиною, – ми дивимось на правильність різних пірнань, вправ, які мама вважає. І Кубок Юлії Собуцької.

Від 2-х місяців до 3-х років: у Рівному відбувся турнір з плавання серед немовлят

Учасники змагань з Греції Тетяна і Орестіс Гковінаси:

Ми подолали 2 тисячі кілометрів, приїхали з Греції, де ми проживаємо, провідати родичів і взяти участь в змаганнях. Ми почали займатись вдома в ванній, нам був один місяць, і в два місяці ми вже тримали шийку і добре працювали пальчиками, і добре відштовхувались ніжками. В чотири місяці ми вже перевертались.

Від 2-х місяців до 3-х років: у Рівному відбувся турнір з плавання серед немовлят

А це Тетяна і Захар Мельники з Києва, вони вирішили взяти участь, перевтілившись в суперменів. До змагань готувались ретельно, вірять в хороший результат, – каже мама Захарчика. Додає:

Я сподіваюсь, що переможемо в найкращий дует, і привеземо додому перемогу, ми з Києва. Готувались майже щодня, приходили в басейн, крім неділі, пірнали, запливи, пропливи. З 4-х місяців ми плаваємо, якщо не в басейні, то в ванній, чані, усюди знаходимо можливість, щоб він попірнав, поплавав з мамою і татом.

Інструкторка Юлія Шепелюк:

Робота з маленькими дітьми, звичайно, – це найкраща робота, тому що отримуєш максимум позитиву від мам, від малюків. Звичайно, дуже відповідально, тому що це маленькі діти, це наше майбутнє. Як закладеш основу, фундамент – так воно і буде в майбутньому.

Від 2-х місяців до 3-х років: у Рівному відбувся турнір з плавання серед немовлят

Тренерка з Полтави Катерина Жаркова на змагання до Рівного приїхала з трьома своїми підопічними. Одна з них – Ясміна Романко. У дівчинки синдром Дауна. Їй 2 роки 4 місяці, плаванням почала займатись в рік. За словами тренерки, Ясміна впевнено тримається на воді та самостійно пірнає.

Учасники змагань з Полтави Катерина Жаркова і Ясміна Романко:

Найголовніше – це дарувати діткам любов, обійми, дарувати їм впевненість, що вони молодці. Щодо вправ, ми даємо ті ж, що і звичайному немовляті, просто більше уваги, більше ласки, вона дуже любить обійматись і ми обов'язково обіймаємось протягом всього заняття.

На початок