На Закарпатті повідомили про підозру ексдиректорці школи. Що відомо

На Закарпатті повідомили про підозру ексдиректорці школи. Що відомо

Доповнено
На Закарпатті повідомили про підозру ексдиректорці школи. Що відомо
. Фото: Василь Юраш

Ексдиректорці Виноградівської школи повідомили про підозру у службовій недбалості. Таку інформацію у своєму Telegram-каналі повідомив журналіст Віталій Глагола.

У повідомленні він зазначив: "В період із січня 2018 року до травня 2021 ексдиректорка підписувала табелі обліку робочого часу 10 працівникам, які за даними Держприкордонслужби у той час перебували закордоном".

Як повідомила Суспільному речниця Департаменту стратегічних розслідувань Наталія Калиновська, про підозру у службовій недбалості колишній директорці повідомили 29 вересня на підставі отриманих доказів. "Вона належним чином не перевірила інформацію, яка була зазначена у документах. Їх підписали, внаслідок чого працівникам закладу, які на момент нарахування заробітної плати не знаходилися на робочому місті, були нараховані гроші. Сума збитків — понад 200 тисяч гривень", — розповіла Наталія Калиновська.

Ексдиректорка заперечила отримання підозри

Габріелла Гомокі повідомила Суспільному, що підозру їй не вручили: "На руки я нічого не отримала, ніхто ніякі підозри не вручав".

Ексдиректорка Виноградівської школи розповіла Суспільному, що про 10 працівників, яких табелювали на роботі у той час, коли вони перебували за кордоном, дізналася із соцмереж. "У нас був карантин, ми були всі на дистанційному навчанні. Вчителі у Zoom-і та Classroom-і проводили уроки. Після уроків я не знаю де вони були. Ми ж не можемо ходити додому і провіряти їх місцеперебування. У нашій школі дистанційне налагоджено було найкраще у районі. Усі батьки були задоволені тим, наскільки якісно ми зробили те навчання. Хто просився за кордон — писав заяву за свій рахунок. І ми проводили це через бухгалтерію."

Суспільне зателефонувало до Закарпатської обласної прокуратури, щоб з'ясувати деталі справи. Там наразі ситуацію не коментують.

Що відомо

  • 13 травня 2021 року Габріеллу Гомокі звільнили з посади директора Виноградівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 ім. Жігмонда Перені. Після звільнення Габріелла Гомокі на своїй сторінці у Facebook написала: "Я звільнена на підставі звинувачень в усній формі, не отримавши жодного письмового підтвердження, не дали мені висловити свою думку, витягували один за одним заздалегідь підготовлені акти та накази".
  • Через своє звільнення Габріелла Гомокі подала позов до Виноградівського районного суду, який виграла 12 серпня. Рішенням суду жінку мали поновити на посаді директора школи, також суд вирішив: "стягнути з "Центру з обслуговування закладів освіти" Виноградівської міської ради 50 тис. гривень моральної шкоди".
  • Журналістка Олена Мудра повідомила Суспільному: "Центр з обслуговування закладів освіти" не виконав рішення суду, освітянку не поновили на посаді. Габріелла Гомокі звернулась до судовиконавчої служби та поліції.
  • Виконавче провадження відкрили 13 серпня. Судові виконавці провели перевірку і склали акт. Проте це не повпливало на дії комунальної установи "Центр з обслуговування закладів освіти".
  • Сьогодні, 30 вересня, вона мала приступити до роботи.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram

На початок