В Україні продовжили заборону на імпорт електроенергії з РФ та Білорусі

В Україні продовжили заборону на імпорт електроенергії з РФ та Білорусі

В Україні продовжили заборону на імпорт електроенергії з РФ та Білорусі
. Фото: УНІАН

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) продовжила заборону на імпорт електроенергії з території Російської Федерації та Білорусі до 1 листопада.

Таке рішення орган прийняв під час засідання 29 вересня.

"З урахуванням зазначеного, НКРЕКП розглянуто питання щодо обмеження доступної пропускної спроможності до 0 МВт для імпорту електричної енергії в Україну з країн, які не є сторонами Енергетичного співтовариства...Департамент енергоринку виносить на розгляд НКРЕКП питання, щодо внесення змін до постанови НКРЕКП від 26 травня 2021 року № 853 "Про доступ до пропускної спроможності міждержавних перетинів" в частині продовження терміну дії постанови до 1 листопада 2021 року", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як заборона імпорту електроенергії з Білорусі та РФ вплине на українців. Пояснює експерт

Додається, що з 26 травня по 23 вересня від Міністерства енергетики України та НЕК "Укренерго" не надходило листів щодо необхідності відновлення імпорту електричної енергії в Україну з РФ та Білорусі.

Що відомо

  • 26 травня Україна відмовилась від імпорту електроенергії з Російської Федерації та Білорусі до 1 жовтня 2021 року.
  • 15 квітня Верховна рада схвалила в цілому законопроєкт № 3364-1д щодо сертифікації оператора системи передачі. Зокрема, цей закон передбачає введення заборони на імпорт електроенергії з Білорусі та Росії, а також проведення сертифікації НЕК "Укренерго".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок