У лікарнях Франківської громади готові розгортати додаткові місця для пацієнтів з COVID-19

У лікарнях Франківської громади готові розгортати додаткові місця для пацієнтів з COVID-19

У лікарнях Франківської громади готові розгортати додаткові місця для пацієнтів з COVID-19
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

У лікарнях Івано-Франківської громади медики готові розгортати додаткові місця для пацієнтів з COVID-19. Про це на оперативній нараді повідомила начальниця управління охорони здоров'я міськради Марія Бойко.

За її словами, в центральній міській клінічній лікарні для хворих на коронавірусну інфекцію розгорнули два терапевтичні відділення, минулого тижня також перепрофілювали ЛОР відділення. Міська клінічна лікарня також розгорнула два відділення. Заповненість в ЦМКЛ становить 81% (137 людей в стаціонарі), в міській клінічні лікарні № 1 — 70% (104 людини).

"Зважаючи на таку кількість пацієнтів, мова йде про розгортання четвертого відділення для пацієнтів з COVID-19 в ЦМКЛ — урологічного. Заклади працюють на повну свою можливість", — каже Марія Бойко.

За словами заступника головного лікаря центральної міської клінічної лікарні Володимира Вовчука, у медзакладі розгорнули 170 ліжок для пацієнтів з COVID-19. Лікар каже, як показує досвід, при погіршенні ситуації можна організувати 250-270 місць.

"Вчора ми хотіли розгорнути урологічне відділення, але не змогли, бо там такий склад пацієнтів, що виписати чи перевести їх неможливо. Вони — післяопераційні, важкі. Після півтора року роботи в епідемії поступають у відділення багато людей у важких станах", — каже Володимир Вовчук.

Марії Бойко розповідає, минулого року дитяча міська клінічна лікарня мала пакет для лікування хворих з COVID-19.

"Спочатку розгортали ліжка для дорослих. Потім лікарня мала пакет і лікувала дітей з COVID-19. Зараз медзаклад немає цього пакета. Всіх дітей з коронавірусом відправляють в інфекційну лікарню", — каже начальниця управління охорони здоров'я міськради.

За її словами, станом на 28 вересня, згідно з розпорядженням, мали б розгорнутися ліжка у всіх районах області.

"Міський перинатальний центр ми розглядаємо як заклад, на базі якого при зростанні кількості пацієнтів з COVID-19, можна розгорнути додаткові ліжка. Якщо ми будемо бачити, що ситуація критична — перинатальний центр за 2-3 доби може розгорнути додаткові ліжка", — каже Марія Бойко.

За минулу добу на Івано-Франківщині медики зареєстрували 234 нові випадки захворювання на COVID-19. Це на 103 більше, ніж попередньої доби.

Читайте також

  • В лікарнях Івано-Франківщини 55% пацієнтів з COVID-19 — киснезалежні
  • "Біди ще немає, але є показник росту" — Марцінків про ситуацію з COVID-19 у Франківській громаді
  • На Франківщині у дев’яти лікарнях реанімації заповнені на 100% киснезалежними пацієнтами

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок