Якою була Німеччина за 16 років з Ангелою Меркель. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Якою була Німеччина за 16 років з Ангелою Меркель. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Якою була Німеччина за 16 років з Ангелою Меркель. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
. Ангела Меркель. Фото: AP

Ангела Меркель обіймала посаду федерального канцлера Німеччини протягом 16 років. Суспільне зібрало головні події тих часів.

Німеччина під керуванням Меркель вистояв під час економічної кризи 2008 року. Канцлерка активно брала участь у врегулюванні кредитної кризи у Греції, не допустивши виходу країни з Єврозони. Вона переконала Бундестаг виділити гроші Ірландії та Португалії, щоб ті не збанкрутували: "Рухне Євро — рухне Європа".

Меркель першою з лідерів ЄС закликала впустити біженців із Сирії, тоді Time назвав канцлерку "людиною року".

26 вересня в Німеччині відбуваються парламентські вибори. Проголосувати зможуть близько 60,4 мільйона громадян країни. Виборчі дільниці працюватимуть з 8:00 до 18:00 за місцевим часом. У виборах беруть участь 47 партій. З них 40 представлені так званими земельними виборчими списками, ще сім партій мають своїх кандидатів лише на окремих виборчих округах.

Читайте також:

Стабільність, мігранти й провали на міжнародній арені. Якою була Німеччина за Меркель

Вибори до Бундестагу. Хто претендує на роль нового канцлера Німеччини

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок