Національна поліція та Facebook запустили систему сповіщень для розшуку дітей

Національна поліція та Facebook запустили систему сповіщень для розшуку дітей

Національна поліція та Facebook запустили систему сповіщень для розшуку дітей
. AP

Національна поліція разом з Facebook запустила систему сповіщення AMBER Alert, яка сприятиме розшуку зниклих дітей.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Система працює наступним чином. У разі зникнення дитини Facebook поширить сповіщення AMBER серед користувачів соцмережі саме в тих зонах пошуку, де його/її бачили востаннє. Ці сповіщення включатимуть детальну інформацію та фотографію дитини. Користувачі соцмережі зможуть отримати всі деталі про зниклого/зниклу, а також поділитися ними з друзями на платформі.

Україна стала 25-ю країною в світі, яка запустила систему AMBER Alert.

"Ми пишаємося тим, що співпрацюємо з Міністерством цифрової трансформації та Національною поліцією України й робимо систему, яка допомагає дітям та їх сім’ям, доступною для українців. Коли зникає дитина, найважливіше, що ми можемо зробити, — якомога швидше поінформувати про це громадськість. Сподіваємося, що, надаючи потрібну інформацію потрібним людям у потрібний час за допомогою сповіщень AMBER у Facebook, ми допоможемо зниклим дітям якнайшвидше повернутися до своїх сімей", – зазначила керівниця відділу довіри та безпеки Facebook Емілі Вачер.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко зауважив, що громадяни щодня отримують на телефон чимало сповіщень, і в кожного є такі повідомлення, на які всі реагують миттєво.

"Я прошу вас додати в список важливих повідомлень AMBER Alert – сервіс Facebook, який повідомляє про зникнення дітей. Цей цифровий інструмент, визначаючи ваше місцезнаходження, надсилає сповіщення про дітей, які зникли неподалік. Це момент об’єднання зусиль поліції та всієї Facebook-спільноти заради однієї мети – врятувати дитину від можливої небезпеки. Бо під час розшуку вирішальною може стати кожна хвилина. Тож ми вітаємо впровадження сервісу AMBER Alert в Україні. І сподіваємося на небайдужість та допомогу всіх користувачів Facebook", – додав Клименко.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок