На Україну насувається похолодання – прогноз

На Україну насувається похолодання – прогноз

На Україну насувається похолодання – прогноз
. pixabay

Із понеділка, 20 вересня, в Україні очікується суттєве похолодання, температура повітря у більшості регіонів впаде до 8-14 градусів тепла.

Про це йдеться у прогнозі, оприлюдненому сервісом Sinoptik. Відповідно до нього, причиною похолодання стануть холодні арктичні повітряні маси.

Зокрема, у Києві вдень температура повітря сягатиме +8...+9 градусів. Швидкість вітру при цьому становитиме до 5,5 метра на секунду, можливий дощ.

На заході України очікується 6-10 градусів тепла. У регіоні встановиться похмура, але суха погода. Швидкість вітру сягатиме 1-3 метри на секунду

У центральних регіонах тиждень розпочнеться із дещо теплішої погоди – в більшості областей повітря прогріється до 12-15 градусів тепла. На Вінничині буде прохолодніше – +7...+9 градусів. Очікується хмарна погода, без опадів. Швидкість вітру – 3-6 метрів на секунду.

На сході прогнозується дощі, на Луганщині – зливи із грозами. Температура становитиме +15...+21 градус, у Харківській області прохолодніше – 13-14 градусів тепла. Вітер південно-західний, 2-4 метри на секунду.

На півдні – хмарно, без опадів. Удень повітря прогріється до 13-15 градусів тепла. Вітер південно-західний, 3-5 метрів на секунду.

У Криму мінлива хмарність, дощі. Денна температура повітря становитиме від 14 до 21 градуса тепла. Вітер південно-західний, 2-5 метрів на секунду.

Що відомо

  • 16 вересня у переважній більшості регіонів України опадів не прогнозується, лише у частині західних областей можливі дощі із грозами. Температура вдень коливатиметься від 17 до 26 градусів тепла.
  • 2020 рік був найтеплішим за всю історію спостережень в Європі, а останні шість років – найспекотнішими у всьому світі.
  • Учені з Метеорологічного бюро Великої Британії прогнозують, що у 2021 році у всьому світі стане прохолодніше, утім він все одно залишиться одним з шести найтепліших років.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок