Амброзія: херсонські ОСББ розповіли про методи боротьби з алергенною рослиною

Амброзія: херсонські ОСББ розповіли про методи боротьби з алергенною рослиною

Марафон
Амброзія: херсонські ОСББ розповіли про методи боротьби з алергенною рослиною
. Суспільне Херсон

У Херсоні у пору цвітіння амброзії голови херсонських ОСББ намагаються очистити прибудинкові території від цієї алергенної рослини.

Квартальна по вул. Марії Фортус у Херсоні Світлана Загребельна каже, що амброзія скоро почне розквітати. Говорить, тоді алергіки відчують її не тільки поруч, а й на відстані декількох метрів. Жінка каже, що на території їх будинку корчовує кущі не тільки двірник, ще й мешканці. Дійти розуміння з людьми вдалося завдяки постійним вмовлянням, розказала квартальна.

"Була війна минулого року, коли я почала просити не косити, а виривати амброзію. Люди не хотіли цього робити. Я почала вмовляти, щоб саме викорчовували. Відмовлялися, казали, що важко виривати, немає часу. Краще покосимо. Я забороняла косити. Прийшли до того, що більшість господарів біля своїх будинків виривають з корінням", - каже Світлана Загребельна.

Амброзія: у херсонських ОСББ розповіли про методи боротьби з алергенною рослиною
Суспільне Херсон

Якщо вмовити вирвати амброзію жителів вулиці ще можна, то господарів підприємств, яких тут багато, не реально, розказує Світлана Загребельна. Вони тільки косять. А локальне знищення бур’яну – наполовину виконана робота, впевнена квартальна. Розказує, що навіть маленька рослина пускає цвітіння, тож результат є, коли вириваєш з корінням.

У дворі, що по вулиці Лавреньова, 12, проблем з амброзією немає. На прибудинковій території бурʼян майже не росте, каже мешканка будинку Тамара Іванова. Говорить, їх двірник контролює, щоб не ріс бур’ян.

Амброзія: у херсонських ОСББ розповіли про методи боротьби з алергенною рослиною
Суспільне Херсон

Останні роки, розказує голова ОСББ Оксана Анастасьєва, амброзію перестали косити і почали виривати її з корінням. Це дало результат – бурʼяну немає.

"Якщо з корінням виривати, то згодом можна позбутися її. У нас де – не - де росте декілька кущів. Покіс ми робимо тричі за сезон, але амброзію ми тільки вириваємо з корінням", - каже Оксана Анастасьєва.

Єдине місце, де є ще кущі амброзії, - це закинута ділянка, яка по сусідству. Та й ту нині почали обробляти, розказує Оксана Анастасьєва.

"Територія це не наша. Але щоб звідти насіння не перебралося на наш майданчик, ми вириваємо кущі і там. Розумієте, вона якщо виросте там, то проблеми будуть у багатьох людей з нашого будинку", - розповіла Оксана Анастасьєва.

Боротьба з амброзією має бути не локальною, впевнені і квартальна Світлана Загребельна, і голова ОСББ Оксана Анастасьєва, бо така робота малоефективна.

Читайте також

  • Амброзія: як у Херсоні борються з алергенним бур'яном

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

На початок