Аварійна посадка та пожежа на борту. В аеропорту "Бориспіль" пройшли навчання рятувальників

Аварійна посадка та пожежа на борту. В аеропорту "Бориспіль" пройшли навчання рятувальників

Аварійна посадка та пожежа на борту. В аеропорту "Бориспіль" пройшли навчання рятувальників
. Фото: Анна Хорошун, Суспільне

У Міжнародному аеропорту "Бориспіль" пройшли навчання авіаційних рятувальних служб за участі 170 осіб та 35 одиниць техніки.

Про це з місця подій повідомляє кореспондентка Суспільного Анна Хорошун.

За словами заступника начальника аварійно-рятувального забезпечення Олександра Грицая, надзвичайники провели низку тренувальних заходів, зокрема аварійну посадку літака.

"Перший етап, який відпрацьовувала команда — симуляція аварійної посадки літака АН-26. До операції залучили десантників та наземно-пошукові групи. Військовий гелікоптер Мі-8 здійснював розвідку місця аварійної посадки судна. Також відбувалася евакуація постраждалих за допомогою швидких та лебідки, яка піднімала потерпілого на гелікоптер Мі-8", — зазначив Грицай.

навчання
Гелікоптер Мі-8 під час навчань. Фото: Анна Хорошун, Суспільне

Він додав, що другим етапом навчань була посадка літака на "пінну подушку". За легендою, коли літак АН-6 зльотів з аеропорту Дніпра на смузі було помічено гуму.

навчання
Навчання з гасіння пожежі на літаку. Фото: Анна Хорошун, Суспільне

"Було припущення несправності шасі та небезпека посадки літака. Тож, командири вирішили, щоб літак сів на "пінну подушку", аби не загорілось шасі", — пояснив надзвичайник.

Водночас третім етапом навчань було гасіння авіаційного палива. Для цього на території розлили тонну керосину. Останнім етапом стала евакуація пасажирів з літака, який зійшов зі смуги, після чого, за легендою, у салоні сталася пожежа.

навчання
Начальна "пожежа". Фото: Анна Хорошун, Суспільне

Грицай зауважив, що зазвичай подібні навчання проходять раз на два роки, але через карантин останній раз такі навчання були три роки тому.

Читайте також

  • Міжнародні аеропорти "Київ" імені Ігоря Сікорського та "Бориспіль" отримали 36 планшетів для зчитування COVID-сертифікатів.
  • Аеропорт "Бориспіль" очолить директор запорізького летовища.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок