Старт Ліги чемпіонів: результати перших матчів групового етапу

Старт Ліги чемпіонів: результати перших матчів групового етапу

Старт Ліги чемпіонів: результати перших матчів групового етапу
. Bleacher Report

У перших двох поєдинках команди відзначилися одразу кількома яскравими подіями.

Груповий раунд Ліги чемпіонів 2021/22 розпочато! У стартовий ігровий день відбулися перші два матчі, які потрапили у "ранній" слот.

УЄФА продовжує практику розподілу матчів на два часових слоти. Два поєдинки проводяться о 19:55 (за Києвом), після чого ігровий день продовжується ще шістьма матчами о 22:00.

О 22:00 свій матч розпочне перший представник України - "Динамо" зіграє проти "Бенфіки". Перед поєдинком киян відбулися два поєдинки - "Янг Бойз" зіграв проти "Манчестер Юнайтед", а "Севілья" - проти "Зальцбурга".

Що відбулося у стартових матчах групового етапу Ліги чемпіонів?

"Янг Бойз" - "Манчестер Юнайтед" 1:1

Перший матч після повернення у МЮ в Лізі чемпіонів мав провести форвард Кріштіану Роналду. Португалець встиг зіграти в англійській Прем'єр-лізі, де відзначився дублем у грі проти "Ньюкасла".

Читайте також: Кріштіану Роналду двічі забив у першому матчі після повернення в "Манчестер Юнайтед": відео

Роналду вдалося забити у другому поєдинку поспіль. Відзначився Кріштіану після пасу на хід у виконанні іншого португальця Бруну Фернандеша.

Проте ближче до закінчення першого тайму МЮ залишився у меншості - пряму червону картку отримав захисник Аарон Ван-Біссака.

У меншості МЮ був вимушений грати від оборони. "Янг Бойз" після перерви став грати активніше в атаці і забив - на 66-й хвилині Ніколас Нгамалу випередив Рафаеля Варана, зрівнявши рахунок у матчі.

"Янг Бойз" намагалися навіть здобути перемогу у матчі - загалом за поєдинок швейцарська команда нанесла 17 ударів, гості - лише два. МЮ майже втримав нічийний результат.

Проте "Янг Бойз" вирвав перемогу у матчі. На п'ятій компенсованій хвилині форвард Джордан Сібачо скористався помилкою при передачі Джессі Лінгард та забив переможний м'яч.

Факти матчу "Янг Бойз" - "Манчестер Юнайтед"

  • 177: Кріштіану Роналду зрівнявся з Ікером Касільясом за кількістю матчів у Лізі чемпіонів і тепер ділить з ним перше місце.
  • 36: Роналду забив 36-й команді у Лізі чемпіонів, зрівнявшись за цим показником із Ліонелем Мессі.
  • 63: Роналду забив 63 голи у Лізі чемпіонів після того, як йому виповнилося 30 років. Для цього йому знадобилося 68 матчів.
  • 8: Аарон Ван-Біссака - перший гравець МЮ за вісім років, що отримав пряму червону картку у матчі Ліги чемпіонів.
"Севілья" - "Зальцбург" 1:1

У паралельному матчі "Севілья" зіграла внічию із "Зальцбургом" - 1:1.

Найяскравішим відрізком поєдинку між командами став перший тайм. "Севілья" та "Зальцбург" пробили на двох чотири (!) пенальті ("Зальцбург") - три, реалізовуваши усього лише два.

Перший гол з пенальті забив "Зальцбург": Лука Сучіч після нереалізованого пенальті Каріма Адеємі відкрив рахунок у матчі.

Проте перед перервою "Севілья" зрівняла рахунок: пенальті реалізував Іван Ракітіч.

У другому таймі "Севілья" залишилася у меншості - форвард Юссуф Ен-Несірі отримав другу жовту картку. Але скористатися цим "Зальцбург" не зміг - нічия 1:1.

Факти матчу "Севілья" - "Зальцбург"

  • 29 років та 299 днів: склад "Севільї" є найстаршим за всю історію виступів у Лізі чемпіонів.
  • 1: Матч "Севільї" та "Зальцбурга" став першим в історії Ліги чемпіонів, коли у першому таймі команди били чотири пенальті.
  • 100: півзахисник "Севільї" Іван Ракітіч забив 100-й гол команди в історії у Кубку європейських чемпіонів/Лізі чемпіонів (за винятком кваліфікацій).
На початок