Пілот із Кропивницького району розбився на Житомирщині. Поліція відкрила кримінальне провадження

Пілот із Кропивницького району розбився на Житомирщині. Поліція відкрила кримінальне провадження

Пілот із Кропивницького району розбився на Житомирщині. Поліція відкрила кримінальне провадження
. zhitomir.info

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом падіння літака у селі Кмитове Житомирської області, яким керував пілот без ліцензії з Кропивницького району (раніше Знам'янського – ред.) Кіровоградської області. Інформацію Суспільному підтвердила речниця поліції Житомирської області Алла Ващенко. Літак Z-37 Cmelak розбився 12 вересня. На літаку чоловік обробляв кукурудзяні поля.

Ліцензію на здійснення польотів чоловік не мав – сказала речниця поліції: "За його словами, під час виконання маневру, не впорався з керуванням і впав. На момент прибуття поліцейських, пілота на місці події не було. Чоловіка шукали у лікарнях, знайшли у травматологічному відділенні лікарні №1 Житомира. Де отримав травми, лікарям він не зізнався".

Зі слів Алли Ващенко, за даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Порушення правил повітряних польотів". Санкція статті – до 1700 гривень штрафу або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Поліцейські з'ясовують, кому належить літак та звідки він вилетів на обробку полів.

Коментувати стан травмованого кореспонденту Суспільного головний лікар лікарні №1 Володимир Мордюк відмовився.

Що відомо

  • Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не доведуть у законному порядку і встановлять обвинувальним вироком суду.
  • Арешт полягає в триманні засудженого в умовах ізоляції від суспільства.
  • Обмеження волі передбачає утримання особи в спеціальних виконавчих установах відкритого типу, без ізоляції від суспільства і з обов'язковим залученням засудженого до роботи.

Читайте також

На початок