Чиновник Волинської ОДА, якого підозрюють в розтраті 1,2 мільйона гривень, з'явився у суд

Чиновник Волинської ОДА, якого підозрюють в розтраті 1,2 мільйона гривень, з'явився у суд

Уточнено
Чиновник Волинської ОДА, якого підозрюють в розтраті 1,2 мільйона гривень, з'явився у суд
. Скрін з відео: Youtube/Нацполіція України

Іван Корчук, заступник директора департаменту інфраструктури Волинської облдержадміністрації, якого підозрюють у розтраті коштів, у понеділок, 13 вересня, з’явився до суду, де йому обрали міру запобіжного заходу, - розповів Суспільному адвокат підозрюваного Артур Мартиросян.

Суспільне Волині просить вибачення за неточну інформацію, яку опублікувало раніше, з посиланням на прокурора Львівської обласної прокуратури Андрія Лехуша. У коментарі кореспондентам прокурор сказав, що один з трьох підозрюваних у розтраті коштів, не з’явився до суду, не називаючи прізвищ. Суспільне неправильно протрактувало озвучену прокурором інформацію.

13 вересня Іван Корчук у суді був, – каже його адвокат. Говорить: одразу після засідання вніс заставу за свого підзахисного. Додає: Іван Корчук своєї вини не визнає.

Раніше Суспільне з посиланням на прокурора повідомило, що Корчук не з'явився у суд через хворобу. Як пояснив 14 вересня кореспондентам Андрій Лехуш, мова йшла про ще одного підозрюваного у справі. Всього підозру у розтраті коштів висунули трьом особам: чиновнику Волинської ОДА Івану Корчуку, засновнику і керівнику приватної фірми.

Прокурор Львівської обласної прокуратури додав: двом підсудним у цій справі (в тому числі Івану Корчуку – ред.) обрали міру запобіжного заходу.

Івана Корчука та ще двох осіб (директора та засновника фірми, яка виграла тендер на будівництво двох районних амбулаторій) підозрюють у розтраті більше мільйоні гривень. Йдеться про кошти з держбюджету та кредитні кошти Європейського банку.

Що відомо

  • 9 вересня в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції України повідомили про проведені обшуки в приміщенні облдержадміністрації області та оголошення підозри одному із чиновників ОДА, а також засновнику і керівнику фірми, яка виграла тендер на будівництво двох районних амбулаторій. Йдеться про розтрату 1,2 мільйона гривень державних коштів.
  • Директор департаменту інфраструктури ОДА Віктор Довгополюк підтвердив Суспільному телефоном, що чиновник, якому висунули підозру в розтраті 1,2 мільйона гривень на будівництві амбулаторій на Волині – Іван Корчук.
  • До листопада 2018 року Корчук очолював КП "Луцькводоканал". Після звільнення з підприємства обіймав посаду заступника директора департаменту інфраструктури Волинської облдержадміністрації.

Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram Суспільного Волині.

На початок