Подвійна аварія Ферстаппена та Гемілтона, дубль McLaren. Що відбулося на Гран-прі Італії: відео

Подвійна аварія Ферстаппена та Гемілтона, дубль McLaren. Що відбулося на Гран-прі Італії: відео

Подвійна аварія Ферстаппена та Гемілтона, дубль McLaren. Що відбулося на Гран-прі Італії: відео
. AP Images

Ключові моменти Гран-прі Італії.

Гран-прі Італії закінчувало тритижневий європейський міні-марафон у рамках сезону Формули-1. Два тижні тому гонщики змагалися в Бельгії (хоча й не змогли цього зробити повноцінно через погоду), тоді - провели гонку в Нідерландах, а закривали тритижневі старти в Італії.

Читайте також: Макс Ферстаппен виграв домашнє Гран-прі в Нідерландах та повернув лідерство у загальному заліку

За результатами кваліфікації та спринту перше місце дісталося Валттері Боттасу (виграв обидва старти), однак через заміну силової установки стартував у гонці з двадцятого місця. Натомість з першої позиції розпочав гонку лідер сезону - Макс Ферстаппен, другим - Даніель Ріккардо з McLaren Mercedes, а Льюїс Гемілтон - лише четвертим.

На старті гонки Ріккардо одразу вдлося обійти Ферстаппена: австралієць проскочив екснапарника по команді перед першим поворотом. Гемілтон паралельно атакував Ландо Норріса (стартував третім), обійшов його, але тоді втратив місце.

На перших колах дистанції зійшли обидва гонщики Alpha Tauri - Юкі Цунода та П'єр Гаслі. І до середини гонки ці події залишалися чи не найцікавішими.

По ходу першої половини Ферстаппен намагався атакувати Ріккардо, Гемілтон - Норріса. Але безуспішно.

На 23-му колі Ферстаппен заїхав на пітстоп, який через технічну помилку тривав не 2 секунди, а 11! Він втратив майже десять дорогоцінних секунд і повернувся на трек за Норрісом.

За два кола на пітстоп пішов Гемілтон, і при поверненні на трасу він опинився поруч з Ферстаппеном та Норрісом.

Ландо Норріс зміг проскочити першим, а от Ферстаппен та Гемілтон в'їжджали в перший поворот колесо в колесо. Гемілтон хотів втримати позицію, Ферстаппен - намагався атакувати британця. І як наслідок, контакт у повороті - аварія! Обидва гонщики зійшли з дистанції.

  • Фото зіткнення та аварії
  • Відео зіткнення Ферстаппена та Гемілтона

Болід Макса підкинуло вгору, він колесом міг приземлитися буквально на голову Гемілтона, та британця врятувала система Halo!

Залишившись без двох фаворитів, лідерство у гонці перейшло до двох гонщиків McLaren Mercedes - Ріккардо йшов першим, а Норріс другим. Позаду тривала боротьба між Серхіо Пересом (але він по ходу гонки отримав 5-секундний штраф!), Валттері Боттасом та Шарлем Леклером за третє-п'яте місце.

Гонщики McLaren Mercedes змогли втримати лідерство до фінішу - Ріккардо уперше здобув перемогу з цією командою, Норріс фінішував другим! Для Даніеля Ріккардо - це сьома перемога в кар'єрі, перша з 2018 року. Для команди McLaren Mercedes - перша перемога з 2012 року!

Серхіо Перес фінішував третім, але через 5-секундний штраф він опустився на п'ятому місці. А от Валттері Боттас відповідно - третій, по ходу гонки віднявся з 20-го місця на позицію на подіумі!

Результати Гран-прі Італії Формули-1

Що далі

  • До фінішу сезону Формули-1 - вісім Гран-прі. Наступний старт - у Сочі, після того Гран-прі Туреччини, США та Мексики.
На початок