У Чернівецькому університеті за день від COVID вакцинували менш як 100 людей

У Чернівецькому університеті за день від COVID вакцинували менш як 100 людей

У Чернівецькому університеті за день від COVID вакцинували менш як 100 людей
. Суспільне Буковина

У Чернівецькому національному університеті за день 9 вересня від коронавірусу вакцинували 68 людей. У виші працював мобільний пункт, де імунізуватися могли всі охочі.

Про це повідомляють на сайті університету.

Серед вакцинованих 48 студентів, одинадцять викладачів та дев'ять співробітників. Імунізували одним з препаратів на вибір: AstraZeneka, CoronaVac або Pfizer.

Загалом на денній формі у виші навчається приблизно дев'ять тисяч студентів, з них вакциновані орієнтовно 400, розповіла Суспільному проректорка університету Тамара Марусик. Водночас щеплення проти коронавірусу отримали менше половини працівників університету.

Що відомо

  • Якщо область вийде із "зеленої" карантинної зони, заклади, де вакцинували менше ніж 80% освітян, перейдуть на дистанційне навчання. Про це йдеться у постанові, яку 28 липня ухвалив Кабмін.
  • 25 лютого у Чернівецькій області почали щепити від коронавірусу. Першим вакцинували дитячого анестезіолога Олександра Тесліцького.
  • В області проти коронавірусу щеплять п'ятьма вакцинами: AstraZeneka (Covishield), AstraZeneka Skbio, CoronaVac, Moderna та Pfizer. Усі потребують двох доз щеплення, втім інтервал між вакцинами різний. Охочі щепитися можуть зробити це у пунктах вакцинації.
  • Станом на 8 вересня в області першою дозою щепили 104 556 людей, що складає 11,6% населення. Другою дозою імунізували 78 424 осіб.

Читайте також

У школах Буковини за день від COVID щепили понад пів тисячі освітян

Читайте наші новини у Telegram

На початок