З магазинів Києва вилучають забруднений канцерогеном напій. У компанії заявили про безпеку продукції

З магазинів Києва вилучають забруднений канцерогеном напій. У компанії заявили про безпеку продукції

З магазинів Києва вилучають забруднений канцерогеном напій. У компанії заявили про безпеку продукції
. УНІАН

Європейський регулятор у сфері харчових продуктів виявив у енергетичних напоях марки Hell оксид етилену, який може становити небезпеку для здоров’я людини. Українське представництво компанії-виробника напоїв запевняє, що їхня продукція цілком безпечна.

Про це йдеться у листі, який отримало "Суспільне" від компанії.

Зокрема, у ТОВ "Хелл Енерджі Дрінкс" повідомили, що оксид етилену був виявлений у камеді з ріжкового дерева, яка зареєстрована як харчова добавка Е410 та часто використовується при виробництві великої кількості продуктів. За результатами низки засідань відповідні органи країн-членів ЄС постановили вилучити з європейського ринку продукти, концентрація речовини перевищує LOQ У хімічному аналізі – межа виявлення– 0,1 міліграма на кілограм продукту.

"Слід підкреслити, що визначений вище LOQ належить до рівня оксиду етилену в самій добавці Е410, а не до рівня оксиду етилену в продуктах обробки, виготовлених із застосуванням добавки Е410 як інгредієнта. Отже, рівень оксиду етилену в кінцевих продуктах завжди значно нижчий", – наголосили у компанії.

Представники компанії додали, що зазначений рівень концентрації належить до рівня оксиду етилену у власне добавці, а не в кінцевому продукті, де застосовується цей інгредієнт. Відтак деякі держави-члени ЄС дійшли висновку, що у відкликанні відповідної продукції немає потреби.

"Виробник Hell Energy Magyaroszag Kft за власною ініціативою відразу, щоб упевнитись в безпечності продукції торгової марки Hell Energy Drink та з метою охорони здоров’я споживачів, провів незалежну експертизу напоїв Hell Focus STR 250C, які містили інгредієнти, що містили б заражене борошно з насіння ріжкового дерева", – зауважили в українському представництві компанії.

Результати експертизи, проведеної австрійською лабораторією LVA, показали, що концентрація оксиду етилену у зазначених напоях вкрай низька та не має становити загрози здоров’ю людей. Окрім того, ТОВ "Хелл Енерджі Дрінкс" провело ревізію та встановило, що потенційно небезпечна партія напоїв понад два місяці не поставлялася до України та не міститься у залишках на складах на території країни. Попри це компанія попросила у разі виявлення таких напоїв повідомити про це, щоб замінити їх на гарантовано безпечні з інших партій.

Раніше пресслужба головного управління Держпродспоживслужби у Київській області повідомила, що енергетичні напої марки Hell вилучають з супермаркетів Києва через виявлення у них оксиду етилену, який може викликати онкологічні захворювання.

"Система швидкого реагування про харчові продукти та корми (RASFF) виявила у напої Hell Focus несанкціоновану речовину – оксид етилену", – розповіли в установі.

Зазначається, що напої експортувала угорська компанія Hell Energy Magyaroszag Kft. Представник компанії у Києві – ТОВ "Хелл Енерджі Дрінкс". Служба попередила операторів ринку про необхідність негайного вилучення харчового продукту з обігу.

Що відомо

  • У Молдові з магазинів вилучили понад 500 тисяч пачок морозива Bounty, Snickers і Twix через перевищення в них дозволеного рівня оксиду етилену.
  • Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області попереджало прикарпатців про небезпечні продукти. Зокрема, в кунжутній пасті з Нідерландів та індійському кунжуті для італійських хлібних паличок знайшли оксид етилену.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок