На будівництво Президентського університету майбутнього погодили перші 70 мільйонів гривень

На будівництво Президентського університету майбутнього погодили перші 70 мільйонів гривень

Ексклюзивно
На будівництво Президентського університету майбутнього погодили перші 70 мільйонів гривень
. УНІАН

На реалізацію ідеї президента Володимира Зеленського про будівництво Президентського університету було погоджене перше фінансування — понад 70 мільйонів гривень.

Цю інформацію Суспільному підтвердили у пресслужбі Бюджетного комітету.

"На це спрямували кошти з Президентського фонду з підтримки освіти, науки та спорту. Гроші будуть спрямовані на дві складові: створення організації, яка буде замовником цих робіт (14 мільйонів гривень), і основна частина (56 мільйонів гривень) — на проведення проєктних та підготовчо-будівельних робіт, які вже треба розпочинати", — повідомили у Бюджетному комітеті.

Читайте також: В Україні з'явиться Президентський університет, де готуватимуть "людей майбутнього". Що це означає

У представників Міністерства освіти і науки під час засідання запитали, чи встигнуть вони провести тендер до кінця року. У відповідь вони пообіцяли, що так. У комітеті наголосили, що своїм рішенням лише виконали рішення уряду і для того, аби проєкт запрацював вже цього року, — "здійснили певне спрямування коштів" з Президентського фонду.

Читайте також: "Комп'ютер хабарів не бере": Шкарлет про корупцію, вакцинацію освітян і "університет майбутнього"

Що відомо

  • Президент Володимир Зеленський анонсував створення Президентського університету в Україні — закладу вищої освіти, який готуватиме "людей майбутнього", і підписав відповідний указ про його створення.
  • Уряд ухвалив концепцію проєкту "президентського університету майбутнього". У ньому діятиме принцип "скільки років навчався, стільки відпрацюй для України в державному секторі", а основною мовою навчання стане англійська.

Читайте також

Як правильно обрати вищий навчальний заклад в Україні та за кордоном. Розповідають експертки

Статеве виховання. Чому в українських школах досі не викладають уроки про секс

Пандемія не перепона. Як вступити до вишу у ЄС і як там живуть українські студенти

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок