Бережанська міська рада прийняла рішення не закривати 10 клас в одній зі шкіл

Бережанська міська рада прийняла рішення не закривати 10 клас в одній зі шкіл

Бережанська міська рада прийняла рішення не закривати 10 клас в одній зі шкіл
. Суспільне Тернопіль

Учні 10 класу Бережанської школи №3 повернулися на навчання. Про це розповів батько однієї з учениць Ярослав Борецький. За його словами, на сесії міської ради прийняли рішення не закривати клас до кінця навчального року.

Як повідомив голова Бережанської міської ради Ростислав Бортник, це зробили з умовою, що з наступного навчального року 3 школа та Бережанська гімназія об’єднаються. Таким чином буде достатня наповненість класів і громада економитиме 2 мільйони гривень у рік. Директори шкіл на таке рішення погодилися, каже Ростислав Бортник. Згідно з рішенням про реорганізацію, учні двох шкіл навчатимуться в приміщенні 3 школи, але назва збережеться Бережанської гімназії.

Нагадаємо, 10 клас 3 школи Бережан не відкрили через малокомплектність. У документах, які дирекція школи подала перед навчальним роком, було 19 учнів. Під час перевірки міської ради 30 серпня, каже Ростислав Бортник, з’ясували, що учнів – 12, а цього недостатньо, щоб отримувати освітню субвенцію.

Про те, що клас закрили, батьків не повідомили, розповіла мати десятикласника Ірина Ухман. Тому 6 вересня під міською радою учні, батьки та вчителі 3 школи вийшли на протест. Вимагали дозволити продовжити навчання, адже клас був математичного профілю, а таких, за словами Ухман, у громаді немає. Як повідомила начальниця Бережанського міського відділу освіти Галина Михальчук, будуть розслідувати, чому кількість десятикласників у документах дирекції не відповідала дійсності та чому про розформування класу не повідомили батьків.

Що відомо

На початок