Повістки отримають пів тисячі людей: на Рівненщині пройдуть навчання тероборони

Повістки отримають пів тисячі людей: на Рівненщині пройдуть навчання тероборони

Офiцiйно
Повістки отримають пів тисячі людей: на Рівненщині пройдуть навчання тероборони
. Підрозділ тероборони на полігоні/Фото: архів ОК "Захід"

На Рівненщині із 22 вересня стартують навчальні збори для резервістів підрозділів територіальної оборони. Як повідомила Суспільному речниця обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП) Тетяна Камерістова, повістки прийдуть для приблизно пів тисячі людей.

Військові навчальні збори у підрозділів територіальної оборони триватимуть з 22 вересня по 1 жовтня. Зі слів Тетяни Камерістової, їх мета – відпрацювати порядок дій на випадок воєнної загрози й вдосконалити навички самих бійців. Йдеться орієнтовно про пів тисячі людей.

"Такого масштабу навчання проводяться раз на рік. Ті люди, які є у резерві – їм приходять повістки. А ті, хто має бажання спробувати, як це відбувається – можуть прийти добровільно у територіальні центри комплектування. Усі ці люди пройдуть двотижневе навчання із тими, хто має реальний досвід бойових дій. Це стосується як чоловіків, так і жінок", – сказала речниця ТЦК СП.

Читайте також: За стандартами НАТО: бригади тероборони тренуються на рівненському полігоні

За словами Тетяни Камерістової, у цьому випадку не йдеться по навчання на Рівненському загальновійськовому полігоні. Резервістів навчатимуть у місцях в межах області, – сказала Камерістова.

"Будуть заняття з вогневої, інженерної, тактичної, топографічної, спеціальної, медичної підготовки, а також підготовки зі зв’язку. На час проведення зборів за людиною зберігається робоче місце, середня зарплатня, а ще виплатять грошову винагороду за участь у зборах", – додала речниця.

Читайте також: Вперше за 30 років: на полігоні під Рівним визначили кращий взвод тероборони ОК "Захід"

Долучитись до цих навчань можуть люди віком від 20 до 60 років.

Що відомо

  • Верховна рада у липні 2021 року схвалила проєкт закону 5558 "Про чисельність Збройних сил України" щодо збільшення чисельності ЗСУ у зв'язку із прийняттям закону України "Про основи національного спротиву". Його підписав президент. Він набуває чинності 1 січня 2022 року.
  • "Цілями та завданнями законопроєкту є збільшення чисельності Збройних сил України з метою створення та забезпечення функціонування окремого роду сил – Сил територіальної оборони Збройних сил України, а також розвитку Сил спеціальних операцій Збройних сил України в інтересах формування руху опору", — зазначено в пояснювальній записці.
  • Документом на законодавчому рівні збільшено чисельність ЗСУ на 11 000 військовослужбовців: з 250 тисяч до 261.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок