Львівських перевізників можуть оштрафувати на понад 370 тисяч гривень

Львівських перевізників можуть оштрафувати на понад 370 тисяч гривень

Львівських перевізників можуть оштрафувати на понад 370 тисяч гривень
. Суспільне Львів

На львівських перевізників від початку року склали 218 актів про порушення пов'язані із недостатньою кількістю транспорту на маршрутах. Загальна сума штрафів становить 370 600 грн. Про це повідомив керівник міського управління транспорту Орест Олеськів.

"Акти складають на основі звітів ЛКП "Львівавтодор", скарг мешканців та перевірок на маршрутах. Найчастіші порушення – це випуск на лінію недостатньої кількість автобусів та невиконання вечірніх рейсів, відповідно до розкладу руху", — каже Орест Олеськів.

Складати акти на перевізників, за словами Ореста Олеськіва, почали здебільшого від травня, коли карантин було послаблено. У цей період склали 192 акти.

Серед найбільших штрафників ТзОВ "Міра і К" — 68 актів, ТзОВ "Фіакр Львів" — 66 актів. Ще 51 порушення зафіксовано у ПАТ "ЛАТП 14630". 4 акти складено на ТзОВ "Успіх БМ" та 3 — на ЛК АТП №1.

Станом на 7 вересня перевізники сплатили лише три штрафи. Сума одного такого штрафу фіксована — 1700 гривень.

Ігор Самардак — директор концерну "ЕкоПасТранс" до якого входять ТзОВ "Міра і К", "Фіакр Львів", ПАТ "ЛАТП 14630" та ТзОВ "Успіх БМ", які отримали найбільше штрафів. Він каже, що зараз на підприємствах бракує водіїв, тому автобусів випускають менше.

"Я хочу подивитися у суді правову природу штрафів, якщо вони дійдуть до суду. А з точки зору партнерських відносин, звичайно, є труднощі, нестача водіїв не дозволяє нам на 100% забезпечити маршрути транспортом. Зараз ми випустили на маршрути 90% транспорту, хоча влітку було менше"— каже Ігор Самардак.

За його словами, під час карантину перевізники їздили "в мінус". У цей час міська рада їм не доплачувала. Окрім цього, частину водіїв відправили у відпустку без збереження зарплати. Згодом вони звільнилися. Зараз концерну "ЕкоПасТранс" бракує близько 50% водіїв.

Читайте також: "Дублюють міські". Львівська мерія звернулася до суду, аби врегулювати рух приміських маршруток

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок