Смертельне ДТП на проспекті Гагаріна: суд виніс обвинувальний вирок обом водіям

Смертельне ДТП на проспекті Гагаріна: суд виніс обвинувальний вирок обом водіям

Доповнено
Смертельне ДТП на проспекті Гагаріна: суд виніс обвинувальний вирок обом водіям
. Суспільне Харків

Комінтернівський районний суд Харкова призначив реальне покарання обом водіям, обвинуваченим у ДТП на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Південнопроектної, внаслідок якої загинула 50-річна пішохід.

Водію КІА Optima суд призначив чотири роки позбавлення волі, водію Mazda — три, повідомляє кореспондент Суспільного з судової зали.

"Р. А. визнати винуватим за ч. 2 ст. 286 ККУ та призначити йому показання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки з позбавленням права керування на 1 рік. Г. С. — визнати винуватим за ч. 2 ст. 286 ККУ призначити йому показання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права керування на 1 рік", — оголосила суддя Олена Курганникова.

Обставинами, які пом'якшують покарання, суд визнав щире каяття та добровільне відшкодування потерпілим з боку обох водіїв.

У водія КІА встановлена обставина, що обтяжує покарання: стан алкогольного сп'яніння в момент ДТП.

Читайте також: Один з підозрюваних у ДТП на Гагаріна був п'яний — результати медогляду
Смертельне ДТП на проспекті Гагаріна: суд виніс обвинувальний вирок обом водіям
Захисники та прокурор під час оголошення вироку. Потерпілих на засіданні не було. Суспільне Харків

Прокурор просив для водія КІА 8 років ув'язнення, для водія Mazda — п'ять років умовно.

За рішенням суду, водіям не обиратимуть запобіжних заходів до набрання вироку законної сили. З кореспондентами Суспільного обвинувачені та їхні адвокати спілкуватися відмовилися та покинули залу.

На оскарження вироку у сторін є 30 днів.

Доповнено 18:00. Прокуратура оскаржуватиме вирок. За словами речника прокуратури Дмитра Чубенка, обвинувачення вимагатиме суворішого покарання для водія KIA. Чи оскаржуватимуть вирок родичі загиблої, вони ще не вирішили, повідомив Суспільному захисник Дмитро Ципліцький.

Що відомо

  • Аварія на проспекті Гагаріна, в якій загинула пішохід, сталася близько 11:00 16 січня. Момент аварії зафіксував відеореєстратор.
  • За даними поліції, 45-річний водій Mazda рухався по вулиці Пiвденнопроектній з боку вулиці Південної в напрямку проспекту Гагаріна. В цей час в нього в’їхав автомобіль КІА Optima, який рухався на забороняючий рух сигнал світлофора по проспекту Гагаріна, стверджує слідство. Внаслідок зіткнення КІА, яким керував 29-річний харків’янин, відкинуло на острівок безпеки, де в цей час перебувала пішохід. Від отриманих травм 50-річна жінка загинула на місці. ЇЇ відкинуло на відстань близько 40 метрів.
  • 17 січня у поліції повідомили, що обох водіїв затримали.
  • На засіданні Київського районного суду 18 січня, де водію Kia Антонію Ревзіну обирали запобіжний захід, підозрюваний переконував, що їхав на зелений сигнал світлофору. Суд відпустив його під домашній арешт, як і іншого учасника ДТП, водія Mazda.
Читайте також: На новому відео моменту ДТП на Гагаріна видно, який сигнал горів водію Kia
На початок