У Львові презентують оперу-міф "Ukraine — Terra Incognita"

У Львові презентують оперу-міф "Ukraine — Terra Incognita"

У Львові презентують оперу-міф "Ukraine — Terra Incognita"
. Суспільне Львів

У Львові стартували репетиції опери "Ukraine – Terra Incognita". Постановка поєднуватиме сучасну симфонічну музику, фрі-джаз та народні пісні. Її презентують у День захисників та захисниць України, 14 жовтня. Про це повідомили у пресслужбі Львівської опери.

Сюжет опери "Ukraine – Terra Incognita" побудований довкола текстів народних пісень з різних куточків України. Колискові, козацькі, весільні та обрядові пісні співаки Львівської опери представлять у формі народного багатоголосся. Постановку планують доповнити симфонічною музикою, відеоартом та новітніми технологіями.

"Кожне, що почуєте і побачите у цій новій українській опері відкриває сенси. Щось є наскрізь. Щось є попід. Щось є понад. Щось, що не дає нам віддати цю землю. Воно невидиме, невловиме. Не висловити цього і, навіть, не виспівати. Хіба самі для себе можемо відчути, чим для нас є ця земля. Незбагненна чужинцям і така рідна для нас", — каже авторка та режисерка опери Уляна Горбачевська.

Прем’єра опери-міфу "Ukraine – Terra Incognita" відбудеться 14 жовтня, у День захисників і захисниць України. Невдовзі постановку планують презентувати в інших містах України та за кордоном.

Читайте також: У Львові покажуть виставу "Легенда про вічне життя" присвячену Івану Франку

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок