Мерія Сан-Франциско у кольорах прапора України: Зеленський прибув до Каліфорнії

Мерія Сан-Франциско у кольорах прапора України: Зеленський прибув до Каліфорнії

Доповнено
Мерія Сан-Франциско у кольорах прапора України: Зеленський прибув до Каліфорнії
. Володимир Зеленський. Скріншот: Суспільне

Президент Володимир Зеленський в рамках робочого візиту до США 2 вересня прибув до штату Каліфорнія, де планує провести низку зустрічей із представниками бізнесу. Це перший візит українського президента до цього регіону країни.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента у Telegram-каналі.

"У межах робочого візиту до США президент України Володимир Зеленський прибув до Каліфорнії. На честь приїзду Глави Української держави будівлю мерії міста Сан-Франциско за ініціативою влади штату підсвітили кольорами українського прапора", — йдеться у повідомленні.

Додається, що це перший візит президента України до Каліфорнії з моменту відновлення Незалежності.

Читайте також: "Не знаю, чи виникла хімія": що сказав Зеленський після першої зустрічі з Байденом
Читайте також: Візит Зеленського до США: зустріч з Байденом та стратегічні угоди. Текстовий онлайн

За словами речника президента Сергія Никифорова, Зеленський 2 вересня планує низку зустрічей, зокрема з СЕО компанії Apple Тімом Куком.

"У Каліфорнії пізній вечір. Завтра зранку у президента України зустріч із СЕО Apple Тімом Куком. Опісля — виступ у Стенфордському університеті. Спілкування із провідними інвесторами та венчурними фондами Кремнієвої долини. Окремо — зустріч з українськими підприємцями та спеціалістами долини. Ознайомлення з роботою національної гвардії Каліфорнії", — написав Никифоров у Facebook.

Водночас, голова Мінцифри Михайло Федоров зазначив, що зустріч з CEO Apple розпочнеться зранку, через 9-10 годин за місцевим часом.

"Прилетіли з Вашингтона до Сан-Франциско. День стартуємо (через 9-10 годин за місцевим часом (2 вересня, о 19-20:00 за Києвом — ред.) із зустрічі з CEO Apple Тімом Куком", — повідомив міністр.

Що відомо

  • Зеленський прибув з візитом до США 31 серпня, під час якого провів свою першу зустріч із президентом США Джо Байденом.
  • 1 вересня Володимир Зеленський зустрівся з представниками великого американського бізнесу.
  • Сполучені Штати Америки виділять Україні дострокову військову допомогу у 60 мільйонів доларів. Вона передбачає також надання протитанкових систем Javelin та інших видів озброєнь.
  • Зеленський у межах візиту до США презентував План трансформації України, який стосується, зокрема, перетворень у військовій та економічній сферах. Захід відбувся у резиденції першого президента США Джорджа Вашингтона Маунт-Вернон. Зеленський розповів, що План містить кілька складових: безпека, інфраструктура, енергетична безпека, економічне зростання.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок