Зеленський у США презентував план трансформації України. Що він передбачає

Зеленський у США презентував план трансформації України. Що він передбачає

Оновлено
Зеленський у США презентував план трансформації України. Що він передбачає
. Володимир і Олена Зеленські. Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський у межах візиту до США презентував план трансформації України, який стосується, зокрема, перетворень у військовій та економічній сферах.

Захід відбувся у резиденції першого президента США Джорджа Вашингтона Маунт-Вернон. Як повідомляє кореспондент Суспільного, в залі були присутні представники американських аналітичних центрів. Зеленський розповів, що План містить кілька складових: безпека, інфраструктура, енергетична безпека, економічне зростання.

"Документ окреслює бачення розбудови країни на найближчі роки, як безпекового форпосту, агрохабу. Документ містить спільні економічні, інвестиційні проєкти, аби зміцнити економіки обох країн. Це понад 80 проєктів на загальну суму 277 млн доларів, залучення міжнародної допомоги, інвестицій", — розповів Зеленський.

Читайте також: Про що делегати України говоритимуть з Google та Apple у США. Пояснює Федоров

Раніше прессекретар президента Сергій Никифоров заявив, що План передбачає перетворення у низці фундаментальних сфер. "Це – стратегія української влади стосовно диджиталізації, розвитку української армії, української економіки", – зауважив прессекретар.

Що відомо

  • 31 серпня президент Володимир Зеленський прибув з візитом до США. Він проведе низку зустрічей, а 1 вересня — переговори з президентом США Джо Байденом.
  • Президенти Володимир Зеленський та Джозеф Байден мають обговорити співпрацю в оборонній сфері, "Північний потік-2" та війну на Донбасі. Про це Суспільному розповів політичний радник посольства США в Україні Девід Геренбек, виконувач обов’язків заступника Голови Місії США в Україні.
  • Зеленський планує почати зустріч з Байденом з питань Криму і Донбасу.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок