У Херсоні відбулось засідання щодо зміни запобіжного заходу водію, який спричинив смертельну ДТП

У Херсоні відбулось засідання щодо зміни запобіжного заходу водію, який спричинив смертельну ДТП

У Херсоні відбулось засідання щодо зміни запобіжного заходу водію, який спричинив смертельну ДТП
. Суспільне Херсон

У Херсонському апеляційному суді 24-го лютого було заплановано засідання щодо зміни запобіжного заходу 27-річному водію, який спричинив смертельну ДТП поблизу Нової Каховки. Апеляційну заяву до суду подала вдова загиблого в аварії Олена Свиридова. На засідання прийшли і представники громадського об’єднання "АвтоЄвроСила".

Судове засідання розпочалось вчасно. До судової зали прибули потерпіла і підозрюваний. У апеляційному суді мали розглянути скаргу прокурора на ухвалу слідчого суді Херсонського міського суду від 7-го лютого 2020-го року, якою підозрюваному у вчиненні злочину, Родіону Мироненку, було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час строком до 5-го квітня.

На початку засідання судді отримали клопотання від адвокатки підозрюваного про перенесення судового засідання, через те що вона у цей час задіяна у інших судових засіданнях.

Клопотання суд ухвалив на місці. Засідання перенесли на 26-е лютого, розповіла вдова загиблого в аварії Олена Свиридова:

“Я знала, що щось буде таке. Коли я їхала сюди я розуміла, що щось вони вигадають. Я взагалі боялася, що він не приїде. Думала, хоч би був у суді. Приїхав. Викрутився на декілька днів. Перший раз його бачила. Раніше його не бачила. Не говорила і не хочу з ним говорити. Мені з ним не має про що говорити”.

Підозрюваний покинув залу одразу після інфорсації про перенесення засідання. Підтримати вдову загиблого , до суду, прийшли учасники громадського обєднання “АвтоЄвроСила”, розповів керівник Новокаховського відділення громадського об’єднання Антон Козлов:

“Люди, які сюди приїхали, відпросилися з роботи, щоб добитися справедливості. Мінімум ми хочемо, щоб його узяли під варту і змінили запобіжний захід”.

Еріка Авдєєва, Ольга Ляшенко, Владислав Купрєєв.

Що відомо:

  • 5-го лютого на об’їзній дорозі у Новій Каховці в результаті зіткнення трьох автомобілів загинув водій одного з них. Водій-винуватець з місця пригоди втік. Впродовж 30-ти хвилин поліцейські розшукали автівку. Як з’ясувалося, водій перебував за кермом у нетверезому стані. Слідчі обласного главку поліції затримали 27-річного чоловіка у порядку ст.208-ї Кримінального процесуального кодексу України та направили до суду клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу увигляді тримання під вартою.

На початок