В управлінні Держпраці розслідують смерть машиніста потягу на Кіровоградщині

В управлінні Держпраці розслідують смерть машиніста потягу на Кіровоградщині

В управлінні Держпраці розслідують смерть машиніста потягу на Кіровоградщині
. УНІАН

Комісія управління Держпраці у Кіровоградській області розслідує смерть машиніста електровозу. Інформацію про це отримали від керівництва знам’янського локомотивного депо – розповів головний інспектор управління в регіоні Костянтин Мазур. Машиніста знайшли мертвим ввечері 26 серпня в кабіні потягу, що рухався.

Костянтин Мазур розповів, що повідомлення про смерть машиніста отримали згідно встановленого для таких випадків порядку: ”Телефоном – протягом двох годин після події і не пізніше ніж наступного робочого дня – у письмовому вигляді”.

За інформацією інспектора, під час руху потягу до станції ”Знам’янка”, машиніст електровоза не відповідав по рації черговому по станції ”Королівка”. Черговий викликав помічника машиніста. Той знайшов машиніста в кабіні мертвим, після чого зупинив потяг, застосувавши екстрене гальмування.

У Держпраці створили комісію, яка має з’ясувати, чи пов’язана смерть чоловіка з виробництвом: ”Нам надали попередню інформацію про смерть. Ми організували розслідування. Цим займається створена після отримання повідомлення від депо комісія. За попередньою інформацією депо, це природна смерть”.

Що відомо

Померлий – 1968-го року народження.

Голова Конфедерації Вільних профспілок України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook написав про те, що залізничники з усієї країни повідомляли про те, що працюють в кабінах електровозів за температури 45-50 градусів: ”Відповідно ГОСТу 12.1.005-88, температура в кабіні має бути в межах 22-24 градусів. Самі працівники зазначають, що розташовані у кабінах прилади не витримують перегріву. Не перший рік трудові колективи депо, Вільна профспілка залізничників України б’ють тривогу через те, що кожного сезону на робочому місці в кабінах гинуть машиністи. Таких навантажень, перегрівів не витримує навіть здорове серце”.

Держпраці розслідує смерть машиніста потягу на Кіровоградщині
Facebook

Суспільне направило інформаційний запит директору директору ”Одеської залізниці” Сергію Нікуліну, щоб дізнатися про умови праці машиністів електропотягів, температурний режим в кабінах та їхню версію причини смерті машиніста у Кіровоградській області.

Читайте також

На початок