На Львівщині з літаків будуть розкидати вакцину від сказу хижих тварин

На Львівщині з літаків будуть розкидати вакцину від сказу хижих тварин

На Львівщині з літаків будуть розкидати вакцину від сказу хижих тварин
. ЛОДА, Pixbay

На території лісів та полів Львівської області із літаків розкидатимуть приманки із вакциною для м'ясоїдних тварин. Так розпочинають цьогорічну імунізацію проти сказу. Про це повідомив заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин.

Вакцинацію планують розпочати після 20 вересня, коли отримають 430 тисяч доз вакцини. Препарат не викидатимуть на території населених пунктів. Територія обробки становить 17,3 тис. км2.

"Ця вакцина розрахована на диких м'ясоїдних тварин, таких як лисиці, єнотовидні собаки, які мешкають у дикій фауні. Вакцина — це такий бластер, ззовні якого є приманка з запахом риб'ячого жиру, щоби приманити тварину. А всередині є вакцина. І тварина, прокусуючи бластер, через слизову оболонку ротової порожнини вакцинується", — розповів Ростислав Волошин.

Сказ – небезпечна вірусна хвороба тварин і людини, яка характеризується ознаками поліенцефаломієлітуПоліенцефаломієліт — будь-яке вірусне інфекційне захворювання центральної нервової системи, при якому уражається сіра речовина головного і спинного мозку. , паралічами і смертністю. Відповідно до оцінки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) сказ входить у п’ятірку найбільш небезпечних зооантропонозівЗооантропонози - це група інфекційних хвороб,які передаються від тварини до людини., що завдають величезні соціально-економічні збитки.

Читайте також: "Дає гарні результати для хребта": у Львові для людей з інвалідністю проводять реабілітацію на конях

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок