Легкоатлет Павлик - бронзовий призер Паралімпіади-2020 у стрибках у довжину. Це 52 медаль України

Легкоатлет Павлик - бронзовий призер Паралімпіади-2020 у стрибках у довжину. Це 52 медаль України

Легкоатлет Павлик - бронзовий призер Паралімпіади-2020 у стрибках у довжину. Це 52 медаль України
. Укрінформ

Друга легкоатлетична медаль України у шостий змагальний день.

Україна здобула 52 медаль на Паралімпійських Іграх у Токіо. Володарем бронзової нагороди став стрибун у довжину Роман Павлик, який виступає у класі T36.

Виступ Павлика відбувався у вечірню сесію шостого змагального дня Паралімпіади-2020. У фінал стрибків у довжину відібралися два українці - окрім Павлика, там мав виступити ще й Олександр Литвиненко.

Павлик у минулому здобував "золото" Паралімпіади у секторі стрибків у довжину. На Іграх у Лондоні він став найкращим, на Іграх у Ріо-де-Жанейро йому вдалося здобути бронзову нагороду.

Претендував на медалі Павлик і у Токіо. За найкращим результатом у сезоні українець поступався лише Литвиненку, на 5.66 метри також стрибав і бразилець Асер Матеус Алмейда Рамос. Претендував на нагороду і представник ПКР Євгеній Торсунов.

Романові Павлику за підсумками перших трьох спроб вдавалося перебувати у медальній зоні. Павлик виконав стрибок на 5.55 метри і відставав від лідерів лише на три сантиметри.

Перед заключною спробою Павлика відсунув на четверте місце австралієць Вільям Стедман, який стрибнув на 5.64 метри. Але українцеві вдалося повернути собі третє місце - 5.63 метри! У підсумку цей стрибок став бронзовим для українця.

Паралімпійським чемпіоном став представник ПКР Торсунов, який стрибнув на 5.76 метри - новий рекорд Паралімпіад. А ось стрибок Стедмана на 5.64 метри став рекордом Океанії.

Легка атлетика. Стрибки у довжину (клас - T36)

  1. Євгеній Торсунов (ПКР) - 5.76 метри
  2. Вільям Стедман (Австралія) - 5.64 м
  3. Роман Павлик (Україна) - 5.63 м

...

7. Олександр Литвиненко (Україна) - 5.45 м

Це десята медаль Павлика на Паралімпійських Іграх. І дев'ята у шостий змагальний день для України.

Читайте також: Україна здобула першу медаль в естафеті з плавання на Паралімпіаді-2020

Усі медалі України у шостий змагальний день Паралімпіади-2020

  • "золото": Марина Литовченко (настільний теніс, клас - 6), Андрій Трусов (плавання, 100 метрів, вільний стиль, клас - S7)
  • "срібло": Віктор Дідух (настільний теніс, клас - 8), Андрій Дорошенко (кульова стрільба, клас - SH1), Михайло Сербін (200 метрів, комплексний стиль, клас - S11), Ігор Цвєтов (легка атлетика, біг на 100 метрів, клас - T35)
  • "бронза": Ірина Щетник (кульова стрільба, клас - SH1), чоловіча збірна України (естафета, 4х100 метрів, вільний стиль, класи - S7 - S10), Роман Павлик (легка атлетика, стрибки у довжину, клас - T36).

Хто такий Роман Павлик

  • 37-річний український параатлет, представник Львівської області.
  • Павлик - 4-разовий паралімпійський чемпіон (100, 200, 400 метрів, а також стрибки у довжину).
  • Павлик - 2-разовий чемпіон світу у стрибках у довжину (2013 та 2017 роки). Також він є 5-разовим Євро з легкоатлетичних дисциплін, причому у 2021 році він здобув "срібло" саме у стрибках у довжину.
  • Роман Павлик виступає у класі T-36. У віці одного року у нього було виявлено порушення слуху.
На початок