Україна здобула першу медаль в естафеті з плавання на Паралімпіаді-2020

Україна здобула першу медаль в естафеті з плавання на Паралімпіаді-2020

Україна здобула першу медаль в естафеті з плавання на Паралімпіаді-2020
. Укрінформ

Виграти "бронзу" змогли представники чоловічої збірної України.

Чоловіча збірна України здобула першу медаль в естафеті на Паралімпійських Іграх у Токіо. На дистанції 4х100 метрів українці вибороли "бронзу".

Україна у фіналі естафети 4х100 метрів була представлена чотирма плавцями, що представляють класи S7-S10: Андрієм Трусовим, Денисом Дубровим, Юрієм Божинським та Максимом Крипаком.

Три з чотирьох учасників запливу вже вигравали нагороди Паралімпійських Ігор у Токіо. Причому усім вдавалося здобути "золото", а Андрій Трусов виграв медаль найвищого гатунку саме у шостий змагальний день.

Читайте також: Українець Трусов зі світовим рекордом здобув "золото" Паралімпіади-2020 у плаванні

Для України чоловіча естафета 4х100 метрів була другою у Токіо-2020. Першою за участю української збірної стала мікстестафета 4х50 метрів - четверте місце.

У фіналі чоловічої естафети головними опонентами збірної України були плавці з Італії. За часом кваліфікації вони випереджали українських плавців на дві секунди.

Перший етап Юрія Божинського Україна закінчила шостою, але після виступу Дениса Дуброва українці піднялися на четверту позицію.

На етапі Андрія Трусова українці піднялися на третє місце. Максим Крипак намагався дістати представників Австралії та Італії. Але не зміг - бронзова медаль, а "золото" зі світовим паралімпійським рекордом - за представниками Австралії.

Плавання. 4х100 метрів, вільний стиль (класи - S7 - S10)

  1. Австралія - 3:44.31 хвилини
  2. Італія - 3:45.89 хв
  3. Україна - 3:47.40 хв

Це 51 медаль України на Паралімпіаді-2020. І восьма у шостий змагальний день, дві з яких - Андрій Трусов та Михайло Сербін - здобували у плаванні.

Читайте також: Українець Трусов зі світовим рекордом здобув "золото" Паралімпіади-2020 у плаванні

Для Андрія Трусова ця медаль стала четвертою на Іграх у Токіо (одне "золото", два "срібла" та одна "бронза"). Завдяки цій нагороді він очолив список українських мультимедалістів на Паралімпіаді-2020.

Усі медалі України у шостий змагальний день Паралімпіади-2020

  • "золото": Марина Литовченко (настільний теніс, клас - 6), Андрій Трусов (плавання, 100 метрів, вільний стиль, клас - S7)
  • "срібло": Віктор Дідух (настільний теніс, клас - 8), Андрій Дорошенко (кульова стрільба, клас - SH1), Михайло Сербін (200 метрів, комплексний стиль, клас - S11), Ігор Цвєтов (легка атлетика, біг на 100 метрів, клас - T35)
  • "бронза": Ірина Щетник (кульова стрільба, клас - SH1), чоловіча збірна України (естафета, 4х100 метрів, вільний стиль, класи - S7 - S10).
На початок