Стан дитини погіршився: лікарі про травмованого хлопчика з Черкас

Стан дитини погіршився: лікарі про травмованого хлопчика з Черкас

Стан дитини погіршився: лікарі про травмованого хлопчика з Черкас
. Суспільне Черкаси

Стан хлопчика, якого госпіталізували з травмами та ознаками мозкової коми третього ступеня, погіршився. Про це в коментарі Суспільному повідомив директор Черкаської дитячої обласної лікарні Микола Кондрацький.

Із його слів, дитина нині у вкрай важкому стані:

"Погіршилися всі показники, спостерігаємо негативну динаміку. Дитина все ще у термінальній комі, у нього поліорганна недостатністьСтрес-реакція організму, за якої пошкодження органів або системи органів розвивається до такого ступеня, що вони стають не здатні підтримувати життєзабезпечення організму., зокрема, нирок та печінки", – зазначив лікар.

Що відомо

  • Хлопчик в лікарню поступив по "швидкій" з ознаками мозкової коми третього ступеня. "У нього внутрішньочерепна гематома, немає обох вух та нижньої губи, а також статевого органу. Не зрозуміло, протягом якого часу дитина перебувала у такому стані. У нього глибока кома", – розповів Микола Кондрацький.
  • 25 серпня стан хлопчика був стабільно важким. Діяльність мозку була наднизькою, її ледь фіксували прилади, а дихала дитина лише завдяки апарату штучного дихання, розповіли медики.
  • Як повідомила речниця Нацполіції області Зоя Вовк, за словами бабусі хлопчика, дитина отримала травми після падіння з купи цегли у дворі.
  • У прокуратурі відкрили та розслідують два кримінальні провадження: за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 та ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України. Наразі з’ясовуються обставини, за яких хлопчик отримав тілесні ушкодження, призначили судово-медичну експертизу. Служба у справах дітей з’ясовує стан утримання та умови проживання дитини, перевіряють повноту виконання його батьками обов’язків щодо виховання та розвитку дитини.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок