Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Юлія Джима - дворазова срібна призерка літнього чемпіонату світу з біатлону-2021

Юлія Джима - дворазова срібна призерка літнього чемпіонату світу з біатлону-2021

Юлія Джима - дворазова срібна призерка літнього чемпіонату світу з біатлону-2021
. IBU

Результати гонки.

Гонка переслідування - остання біатлонна дисципліна у програмі літнього чемпіонату світу. У порівнянні з зимовим біатлоном відмінність переслідування влітку полягає у кілометражі кола: 1,5 км замість 2 км та відставаннях, яке ділиться вдвічі.

Відповідно, гонку переслідування жінки на літньому чемпіонаті світу розпочинали з вдвічі меншим інтервалом, з якими фінішували у спринті. Найкращі позиції на старті серед українок були у Юлії Джими - вона закінчила спринт на п'ятому місці.

Читайте також: Юлія Джима - п'ята в спринті на літньому чемпіонаті світу з біатлону

І в самій гонці Юлія змогла покращити цю позицію. Уже на першій стрільбі усі лідерки схибили, тоді як Джима закрила п'ять з п'яти та вийшла на третьому місці. Упродовж усієї наступної частини гонки Юлія не втрачала місце у топ-3 найкращих.

На другій стрільбі Джима зробила єдиний промах, але залишилася у топ-3. Лідеркою стала Пауліна Фіалкова, а група переслідувачок складалася з Джими, Гойніш-Старенги, Давідової та росіянки Тамари Дербушової.

Точна третя стрільба вивела Джиму в лідерки, вона захопила перше місце разом з Маркетою Давідовою. На четверту стрільбі українка та чешка прийшли разом, відстрілялися майже одночасно - і обидві точно!

Відповідно, на останнє коло Юлія та Маркета виїхали паралельно. Як і два дні тому в суперспринті. Цього разу розв'язка гонки знову залишилася за чешкою: вона обійшла українку на половині кола, після чого втрималася від атак Джими і здобула "золото". Юлія Джима - срібна призерка у гонці переслідування.

Читайте також: Юлія Джима - віцечемпіонка світу з літнього біатлону в суперспринті

Третє місце дісталося представниці РБУ Тамарі Дербушевій, яка піднялася з 16-го місця завдяки чотирьом нулям. Четверта Моніка Гойніш-Старенга, а замкнула п'ятірка Пауліна Фіалкова.

Щодо інших українок, то Дар'я Блашко опустилася з 11-го місця на 22-е - усе через шість кіл штрафу. А Анна Кривонос фінішувала 25-ю. Ольга Абрамова - вісім кіл штрафу та 39-е місце, а Олена Білосюк на старт не вийшла.

  • Літній чемпіонат світу. Гонка переслідування. Жінки. Результат
  1. Маркета Давідова (Чехія, 2+1+0+0) 20:57.3
  2. Юлія Джима (Україна, 0+1+0+0) +0.8
  3. Тамара Дербушева (РБУ, 0+0+0+0) +8.4
  4. Моніка Гойніш-Старенга (Польща, 2+1+1+1) +20.6
  5. Пауліна Фіалкова (Словаччина, 0+0+1+1) +22.0
  6. Свєтлана Міронова (РБУ, 1+1+1+0) +26.4

...

  • 22. Дар'я Блашко (2+1+1+2) +2:21.3
  • 25. Анна Кривонос (0+1+3+0) +2:26.0
  • 39. Ольга Абрамова (1+2+2+3) +4:12.1
На початок