Мінування КАС: суд переніс розгляд у справі ексзаступника міністра оборони

Мінування КАС: суд переніс розгляд у справі ексзаступника міністра оборони

Оновлено
Мінування КАС: суд переніс розгляд у справі ексзаступника міністра оборони
. Ігор Павловський. Скріншот: Суспільне

Київський апеляційний суд переніс на 6 вересня розгляд скарги ексзаступника міністра оборони Ігоря Павловського на обрання йому запобіжного заходу у вигляді перебування під вартою з можливістю внесення застави у 475 млн грн. Причиною такого рішення стало повідомлення про замінування суду.

Про це повідомив у коментарі Суспільному його адвокат Павло Черненко.

"Суд замінували... Принаймні, нам так повідомили, що суд заміновано. Всіх вивели з будівлі суду, засідання зняте з розгляду. Наступне — призначене на 6 вересня", — розповів адвокат.

Замінування КАС

Як повідомила пресслужба КАС, Київський апеляційний суд 26 серпня призупинив роботу через повідомлення про замінування. Будівлю суду оглядали правоохоронці.

"26 серпня 2021 року надійшло повідомлення про замінування приміщення Київського апеляційного суду. Київський апеляційний суд змушений тимчасово припинити роботу для проведення правоохоронними органами необхідних дій", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі проводиться евакуація працівників та відвідувачів Київського апеляційного суду.

Читайте також: У Києві затримали псевдомінера держустанови

Що відомо

  • 12 липня Печерський районний суд столиці обрав ексзаступнику міністра оборони Ігорю Павловському запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі більше 475 млн грн.
  • 2 липня слідчі ДБР оголосили підозру 3 колишнім посадовим особам Міністерства оборони та голові правління ПрАТ "Кузня на Рибальському" у межах розслідування справи щодо закупівлі військової техніки низької якості.
  • За інформацією слідства, державі було завдано збитків на більше 475 млн гривень.
  • Дії експосадовців Міноборони були кваліфіковані як умисне вчинення військовою службовою особою в умовах особливого періоду дій, які явно виходять за межі наданих прав та повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.
  • Дії голови правління ПрАТ "Завод «Кузня на Рибальському" кваліфікували як підбурювання до злочину.
  • Окрім Павловського, у справі фігурують ще троє людей: голова правління заводу "Кузня на Рибальському" Валерій Шандра і двоє колишніх начальників одного з профільних департаментів міністерства оборони. Їм усім уже обрали запобіжні заходи. Загальна сума застави для всіх фігурантів перевищує 1,8 мільярда гривень.
  • Ігор Павловський — генерал-лейтенант, який очолював оборону Маріуполя під час боїв у вересні 2014 року. Протягом 2015-2019 років він був заступником міністра оборони України. У Росії проти нього порушили кілька кримінальних проваджень.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок