На Марш захисників у Києві вийшла колона білорусів

На Марш захисників у Києві вийшла колона білорусів

На Марш захисників у Києві вийшла колона білорусів
. Фото: Микита Галка / Суспільне

У Києві 24 серпня на "Марш захисників України", в якому беруть участь ветерани, волонтери та родичі військових, долучилася колона білорусів.

Про це повідомляє кореспондент Суспільного.

Один з учасників маршу Геннадій переїхав до України з Білорусі на початку цього року. За його словами, білоруси беруть участь у марші, бо хочуть показати, що "вони з Україною".

"Тому що Україна нас прийняла, нам допомагала і допомагає. І вона – братський народ. Ми так само допомагаємо Україні", — сказав Геннадій.

Ще одна учасниця маршу Катерина розповіла, що їй довелося поїхати з Білорусі через громадянську позицію.

"Мені також довелось поїхати зі своєї Батьківщини в пошуках притулку тут, тому що в країні (Білорусі — ред.) нам не дають спокійно жити через нашу громадянську позицію", — сказала вона.

За її словами, білоруси беруть участь у марші, бо вважають Україну прикладом боротьби за свободу.

На Марш захисників у Києві вийшла колона білорусів
На Марш захисників у Києві вийшла колона білорусів. У Києві проходить Марш захисників України

"Це приклад для нас, що треба боротися і ми також будемо вільні, як вільна Україна. Ми цього хочемо, ми будемо цього всіма силами добиватися", — сказала Катерина.

Учасники маршу пройшли від парку Тараса Шевченка до Майдану Незалежності.

Довідково: Марш захисників України проводиться щорічно у День Незалежності з 2019 року. Захід організовується громадськими організаціями.

Читайте також: Україна святкує 30-річчя Незалежності. Текстовий онлайн

Що відомо

  • 24 серпня вулицями Львова пройшов Марш нескорених. Ходою учасники пройшли від Личаківського цвинтаря до Меморіалу Героїв Небесної Сотні.
  • До Дня незалежності України Одесою від вулиці Дерибасівська до пам'ятного каменю воїнам Одеси пройшов Марш захисників та патріотів України.
  • У Полтаві влаштували "Марш захисників України". На святкову ходу у День Незалежності зібралися воїни, їхні рідні, близькі загиблих та волонтери.
  • У Вінниці до Дня Незалежності України пройшли два Марші захисників та патріотів.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок