Флагшток, що впав у Херсоні, встановлювати не можна – заступник голови ОДА

Флагшток, що впав у Херсоні, встановлювати не можна – заступник голови ОДА

Флагшток, що впав у Херсоні, встановлювати не можна – заступник голови ОДА
. Суспільне Херсон

Флагшток, що впав у Херсоні 20 серпня, встановлювати не можна. На виготовлення нового треба близько двох місяців. Про це Суспільному розповів заступник голови ОДА Едуард Науменко.

Загальна вага конструкції - 30 тонн, стропа була розрахована на 60. Офіс компанії, яка виготовляла флагшток, у Києві, компанія, що встановлювала, з Одеси. Вартість проєкту - близько 10 мільйонів гривень, сказав заступник голови обласної державної адміністрації Едуард Науменко. Про будівництво і підйом флагштоку він сказав, що все відбувалось із дотриманням необхідних норм безпеки.

"Компанія, яка займається підйомом флагштоків, дала розрахунки, де саме має чіплятися стропа і вона була відповідальна за придбання цих строп. Коли флагшток опинився у майже вертикальному положенні, лопнула стропа. Товариство "Стальсвіт" відповідало за монтаж, відповідало за будівництво флагштоку і його монтаж. Монтаж під ключ. Планували за грантові кошти, не за бюджетні. Тільки після 100-відсоткового виконання робіт, яке не відбулось", - говорить Едуард Науменко.

Флагшток, що впав у Херсоні, встановлювати не можна – заступник голови ОДА
Суспільне Херсон

Як прокоментували Суспільному поліціянти, флагшток впав близько 7 години ранку. Сама ж публікація про його падіння з’явилась у соцмережах о 8:30. Херсонець Микита розповів, що коли побачив в інтернет, вирішили приїхати та подивитися на "диво техніки". Говорить, враження не дуже гарні.

Флагшток впав на автомобіль, припаркований біля будмайданчика. Ніхто не травмувався, - прокоментував начальник Херсонського районного управління поліції Олександр Говорун.

"Працівниками поліції під час моніторингу мережі Інтернет була виявлена публікація, де ми побачили, що під час виконання робіт з монтажу флагштоку він впав. На місце була відправлена слідчо - оперативна група управління поліції. До єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за двома статтями. Стаття перша - це порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою і друга – службова недбалість", - говорить Олександр Говорун.

За інформацією, оприлюдненою у Фейсбук Нацполіцією в області, власник розчавленої автівки до правоохоронців не звертався. Лексус зареєстрований у Дніпрі. Кому він може належати та чому був біля будмайданчика, заступник голови облдержадміністрації відповів, що не розібрався, хто власник.

Згодом з’явилося припущення, що Лексус належить начальнику обласного управління будівництва, розвитку територій та фінансового забезпечення Віталію Караваєву. Суспільне зв’язалось із чиновником, щоб він підтвердив або спростував цю інформацію. Віталій Караваєв, посилаючись на погане самопочуття, попросив набрати його пізніше.

Що відомо

  • До Дня прапора – 23 серпня у Херсоні мали встановити найвищий в області флагшток. Майданчик облаштували на набережній Парку Слави біля обласної бібліотеки імені Гончара. Роботи розпочали у липні. Загалом таких флагштоків в Україні має з’явитись щонайменше 17. Це була ініціатива Президента України Володимира Зеленського до 30-ої річниці незалежності країни.
  • Вранці 20 серпня впав найвищий в Херсонській області флагшток, який встановили на площадці біля обласної бібліотеки ім. О. Гончара.
  • Поліція Херсонської області відкрила кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки під час виконання робіт та службову недбалість.
На початок