Самець вже демонструє владу: як обживаються в Луцьку миколаївські левенята

Самець вже демонструє владу: як обживаються в Луцьку миколаївські левенята

Самець вже демонструє владу: як обживаються в Луцьку миколаївські левенята
. Суспільне Волинь

Шестимісячні левенята Ларс і Леда, яких привезли до Луцького зоопарку із Миколаєва, наразі живуть окремо від дорослих особин, оскільки триває період адаптації.

Як розповіла Суспільному директорка звіринця Людмила Денисенко, тварини знайомляться з новою територією. Тварин Миколаївський зоологічний парк передав як подарунок.

Самець демонструє владу: як обживаються в Луцьку миколаївські левенята
Суспільне Волинь

"Від Луцького зоопарку поїхав дикобраз у Миколаївський зоопарк. Вони формують нову групу", – зазначила Людмила Денисенко.

Самець демонструє владу: як обживаються в Луцьку миколаївські левенята
Суспільне Волинь

Шестимісячний самець уже обрав для себе верхню полицю у вольєрі, демонструючи свою владу, каже директорка зоопарку Людмила Денисенко.

"Тварини обмінюються запахами. Думаю, ще 2—6 місяців і їх зведемо. З'явиться новий правд, де буде лев Ларс і дві левички – Леда та Лана. Старша левиця Даша виконує роль берегині та охоронниці", – додала директорка зоопарку.

Самець демонструє владу: як обживаються в Луцьку миколаївські левенята
Суспільне Волинь

Стару левицю, 16-річну Дашу, в липні цього року працівники зоопарку звели з молодою левицею Ланою, якій на момент приїду в Луцьку наприкінці 2020-го року було дев'ять місяців. Після смерті в березні цього року 17-річного старожила зоопарку лева Ніка керівництво луцького звіринця вело перемовини з декількома українськими та закордонними звіринцями.

Після того, коли левиць познайомили, говорить Людмила Денисенко, вирішили привезти нових левенят.

У 2013 році в Луцькому зоопарку було 80 особин 46-ти видів тварин. Станом на цей рік в місцевому звіринці оселилося 1 700 особин 148-ми видів, додала директорка Людмила Денисенко.

Що відомо

  • У 2020 році Одеський зоопарк презентував Луцькому звіринцю пару павіанів-гамадрилів. Тварини уже адаптувалися в новій домівці. Мавпочок звати - Соня і Дюк.
  • Відвідувачам Луцького зоопарку показали мавпеня чорночубих мангобеїв. Малюк народився у вересні 2020. Працівники зоопарку назвали його Любартом.
  • У вересні Луцький зоопарк поповнився новою парою ссавців родини котячих - сервалами. Тварин надали на перетримку до луцького звіринцю з дружнього львівського "Лімпопо". Тварини перебуватимуть у Луцьку впродовж 2-3 років.
  • Для пітона Жоріка в зоопарку Луцька побудували засклений вольєр. Циркові артисти подарували його звіринцю в жовтні 2019 року. Увесь цей час він був у тераріумі в адмінбудівлі звіринця під наглядом ветеринара.
  • У травні 2021-го в самця альпаки Блека з’явилася пара. Самку на ім'я Белла до Луцька привезли з Рівненського звіринця.
  • У липні до Луцька запросили команду ветеринарів зі столиці, які допомогли переселити у новий вольєр мавп-гусарів та оглянути альпак, верблюдів та лам зі звіринця. Найдовше ветеринари працювали з альпакою, яка почала плювати у фахівців.
  • У пари капуцинів Маргоші та Степана в луцькому звіринці в ніч з 15 на 16 липня народився малюк. Це другий малюк цієї парки капуцинів. Уперше Маргоша народила у жовтні 2019, мавпеня тоді назвали Ірисиком.

Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram Суспільного Волині.

На початок