З Луцького зоопарку випустили у природу сімох кажанів трьох видів

З Луцького зоопарку випустили у природу сімох кажанів трьох видів

З Луцького зоопарку впустили у природу 7 кажанів
Один із кажанів, якого виходили в Луцькому зоопарку і випустили у природу, квітень 2024. Луцький зоопарк

Працівники комунального підприємства "Луцький зоопарк" випустили у природу сімох кажанів, яких доглядали впродовж зими 2023/2024.

Про це повідомили на сторінці зоопарку. Серед семи особин були представники трьох видів: вечірниця руда, пергач пізній, лилик двоколірний.

В комунальному підприємстві зазначили, що усі ці кажани із різних причин потрапили до зоопарку за останні пів року. Частину рукокрилих приносили лучани, решту — відловлювали працівники зоопарку.

"Тваринки перезимували чудово. Й оскільки далі можуть давати собі ради без нас, то кілька днів тому їх випустили у дику природу", — написали у комунальному підприємстві.

В зоопарку також зазначили, що готові виходжувати рукокрилих і наступної зими, але перед цим планують організувати у Луцьку "Свято випуску кажанів", щоб розповісти людям про цей вид ссавців і їхню користь у природі.

"Наразі ж знайте: хоча кажани досить поширені, чисельність їхніх популяцій катастрофічно зменшується. Тож багато видів зараз перебувають на межі зникнення. Усі відомі станом на 2023 рік види кажанів української фауни належать до Червоної книги України", — додали у зоопарку.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок