Одеська ОДА хоче перенести початок навчання через туристичний сезон

Одеська ОДА хоче перенести початок навчання через туристичний сезон

Одеська ОДА хоче перенести початок навчання через туристичний сезон
. Фото: istockphoto.com

Представники Одеської облдержадміністрації пропонують продовжити туристичний сезон та перенести початок навчального року у школах та вишах з 1-го вересня на 20-те. Про таке повідомили в пресслужбі Одеської ОДА.

Таку позицію в адміністрації пояснили "змінами кліматичних умов" та відгуками туристів, які "найкраще кажуть про вересень, як про найкращий час для приїзду до Одещини, Миколаївщини та Херсонщини". За даними ОДА, продовження туристичного сезону може поповнити бюджет на майже 300 мільйонів.

Читайте також: 11 тисяч першокласників та "дистанційка". Яким буде навчальний рік в Одесі

"За попередніми розрахунками Інституту проблем ринку протягом вересня цього року приморські регіони потенційно можуть додатково отримати приблизно 600 млн грн до місцевих бюджетів, з яких 50% припадає на Одеську область", – йдеться в повідомленні.

На сайті ОДА також зазначили, що подібні ініціативи вимагають змін до Закону "Про повну загальну середню освіту", згідно з яким навчальний процес у школах має тривати не менш ніж 175 днів. Водночас ідею вже підтримали голови Одеської, Миколаївської та Херсонської ОДА, а також окремі нардепи від Одещини, йдеться в повідомленні.

Читайте також

  • В Одеському міжнародному аеропорту відкрили Центр вакцинації від COVID-19
  • На вихідних в Одесі щеплення від COVID отримала рекордна кількість людей

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок