11 тисяч першокласників та "дистанційка". Яким буде навчальний рік в Одесі

11 тисяч першокласників та "дистанційка". Яким буде навчальний рік в Одесі

11 тисяч першокласників та "дистанційка". Яким буде навчальний рік в Одесі
. Фото ілюстративне / УНІАН

У новому навчальному році в школах Одеси збережуть можливість навчання в онлайн-форматі для учнів усіх класів. Про це під час апаратної наради в міській раді повідомила директорка департаменту освіти та науки Олена Буйневич.

За її словами, залишити дистанційний формат протягом навчального року вирішили через звернення батьків школярів.

"Практика дистанційної форми навчання залишається, оскільки є достатньо заяв батьків, які бажають продовжити навчання в такому форматі. Здебільшого це діти, які за станом здоров’я ризикують найбільше в умовах пандемії", – пояснила чиновниця.

Учні 1-4 класів можуть навчатися в онлайн-форматі на базі шкіл №1 та №118. Для 5-7 класів віддалений формат забезпечуватиме школа №122. Також 5-8 класі можуть звернутися до одеського ліцею №81. Окремо восьмикласників обслуговуватиме школа №111, дев’ятикласників – №17. Дистанційне навчання для 10-11 класів організують в гімназії №5.

"Це одні з найкращих шкіл нашого міста. Тому рівень підготовки дітей навіть за дистанційною формою є достатньо високим", – запевнила Буйневич.

Вона також розповіла, що до перших класів вже зарахували майже 11 тисяч учнів. Ще 5 500 школярів продовжать навчання в десятих класах. Наразі заяви на зарахування продовжують надходити, здебільшого - від батьків, які не змогли знайти місце для навчання дітей в своєму населеному пункті, додала директорка департаменту.

Загалом у 2021/2022 році в школах Одеси, за підрахунками міськради, навчатимуться приблизно 110 000 дітей. За словами Олени Буйневич, це на 3 100 школярів більше, аніж торік. Крім того, в місті працюватиме 198 інклюзивних класів для майже 300 дітей.

Читайте також

  • В Одеському міжнародному аеропорту відкрили Центр вакцинації від COVID-19
  • На вихідних в Одесі щеплення від COVID отримала рекордна кількість людей

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок