Товмасян у Вищому антикорсуді: "Провини не визнаю. Бабусі-мільйонерки не маю"

Товмасян у Вищому антикорсуді: "Провини не визнаю. Бабусі-мільйонерки не маю"

Товмасян у Вищому антикорсуді: "Провини не визнаю. Бабусі-мільйонерки не маю"
. Вищий антикорупційний суд/YouTube

Голова Харківської облради Артур Товмасян не визнає провини у вимаганні й отриманні хабаря від директора комунального підприємства в обмін на його залишення на посаді.

Про це Товмасян сказав на засіданні Вищого антикорупційного суду 5 серпня, де голові облради обирають запобіжний захід.

"Я своєї провини не визнаю, тому що я знаю точно, я цих грошей не брав. І ті речі, які говорив прокурор, що передавалися грошові кошти мені, якісь спиртні напої, це повністю не відповідає дійсності", — сказав Товмасян.

Він також спростовує інформацію слідчих щодо значної кількості грошей та майна у нього та розповів про роботу юристом у сільськогосподарському підприємстві, яке назвав "совхоз Азовський". З його слів, саме там він отримав паї, які здає в оренду за 15 тисяч гривень на рік за один пай.

"У мене немає, як каже прокурор, якихось численних ділянок під будівництво, які коштують десятки мільйонів доларів, це звичайні поля, сільгосппризначення [...]. У мене немає і нікого з моїх родичів немає бабусі-мільйонерки, дідуся-мільйонера, у мене мати живе у звичайній квартирі... У мене немає мільйонів і ніколи не було. І у всіх тих подіях, які тут прописані і про які каже прокурор, я не брав участі", — відповів він.

Щодо спілкування з директором комунального підприємства, заявником у справі, Товмасян відповів, що посада голови облради передбачає щоденне спілкування з різними людьми, в тому числі директорами КП, головами громад та іншими.

Що відомо

  • З 4 серпня голову Харківської облради Артура Товмасяна підозрюють в отриманні 1,05 млн грн хабаря у змові із заступником, депутатом від ОПЗЖ Андрієм Малишом.
  • Серед доказів у справі про хабар у Харківській обласній раді — покази директора комунального підприємства, який передавав хабар задля збереження посади, результати негласних слідчих дій та спостереження, частина вилучених коштів, а також дані з мобільного телефону заступника голови облради Андрія Малиша.
На початок