Справа про хабар у Харківській облраді: підозрювані внесли застави

Справа про хабар у Харківській облраді: підозрювані внесли застави

Справа про хабар у Харківській облраді: підозрювані внесли застави
. oblrada.kharkov.ua

За заступника голови Харківської облради Андрія Малиша та адвоката, якого вважають посередником у справі про отримання хабаря у розмірі 1 млн 50 тис., внесли заставу.

Цю інформацію у коментарі Суспільному підтвердила речниця Вищого антикорупційного суду Олеся Черемис.

За її словами, за заступника голови облради внесли заставу у розмірі 4,57 млн гривень, за адвоката — 713 700 гривень.

"І за заступника голови Харківської облради, і за адвоката внесли застави у повному обсязі. Суд видав відповідні довідки", — сказала Черемис.

Коли гроші внесли, речниця не уточнила.

"За одного із них внесли, але помилилися у цифрі. Тому час фактичного внесення буде іншим, ніж час зарахування", — пояснила Олеся Черемис.

За її словами, Вищому антикорупційному суду невідомо, чи вже вийшли з-під варти підозрювані: "Суд лише підтверджує факт внесення відповідною довідкою".

Що відомо

  • Детективи НАБУ прийшли до Харківської облради з обшуком ввечері 22 липня. Слідчі дії відбувалися у справі про отримання неправомірної вигоди у сумі 1 млн 50 тис. грн.
  • За версією слідства, понад 1 млн грн хабаря заступнику голови Харківської облради передавали частинами з весни.
  • 24 липня заступнику голови Харківської облради визначили заставу у 4,75 млн грн. Адвоката, якого слідство називає посередником, взяли під варту із заставою 713 700 грн.
  • Голова Харківської облради Артур Товмасян заявив, що Харківська обласна рада взаємодіє з Національним антикорупційним бюро та прокуратурою.
  • До вироку суду Андрія Малиша виключати з фракції "Опозиційна платформа — За життя" в облраді не будуть, сказав голова фракції.
На початок