На Тернопільщині в хворих на COVID-19 більше не перевірятимуть штам коронавірусу

На Тернопільщині в хворих на COVID-19 більше не перевірятимуть штам коронавірусу

На Тернопільщині в хворих на COVID-19 більше не перевірятимуть штам коронавірусу
. Фото ілюстративне: Getty Images

На Тернопільщині в хворих на COVID-19 більше не перевірятимуть штам коронавірусу. Раніше, чи людина хвора на штам "Дельта", визначали в Київській лабораторії, каже виконувачка обов’язків директорки обласного центру контролю хвороб Оксана Чайчук.

Завідувач інфекційного відділення Чортківської районної лікарні Ігор Шкварок каже, зараз тут лікують 17 людей з підтвердженим коронавірусом. У двох із них діагностували штам "Дельта":

"Одна в дуже важкому стані, вона на штучній вентиляції легень. Також в нас знаходиться хвора, яка вакцинована 2 рази АстраЗенекою. Дельта вірус, я вважаю, протікає тяжче, як звичайний коронавірус і він більш заразний. Ця хвора, яка в нас вакцинована 2 рази, в неї перебіг хвороби середньої важкості. Думаю, все обійдеться добре. Лікування відбувається за протоколом МОЗ. Щось особливого для Дельта-вірусу на даний час немає".

Виконувачка обов’язків директорки обласного центру контролю хвороб Оксана Чайчук каже, оскільки штам Дельта найбільш поширений в області, надалі визначатимуть тільки, чи є в людини коронавірус:

"Вважаємо за непотрібне далі проводити такі тонкі дослідження. Тому що ми бачимо, що на 80% в області функціонує штам "Дельта", тому проводити далі ці дослідження потреби немає"

Нагадаємо, наразі на Тернопільщині підтвердили 52 випадки зараження штамом "Дельта". З цих людей 10 лікувалися в лікарні, 8 вже виписали, розповіла Оксана Чайчук.

На початок