Хмельницький спортивний ліцей: скільки дітей навчатимуть та за якими видами спорту

Хмельницький спортивний ліцей: скільки дітей навчатимуть та за якими видами спорту

Хмельницький спортивний ліцей: скільки дітей навчатимуть та за якими видами спорту
. Фото: Суспільне.

Одинадцять заяв на вступ до новоствореного Хмельницького спортивного ліцею надійшло у перший день прийому документів. Про це Суспільному розповіла директорка закладу Леся Підгорна.

За її словами, прийом документів триватиме до 18 серпня, далі майбутні учні мають пройти вступні іспити зі спортивної підготовки.

Хмельницький спортивний ліцей був створений на базі санаторної школи-інтернату, розповідає його директорка Леся Підгорна. Зараз тут вестимуть спортивну підготовку із шести видів спорту на базі 7-11 класів. Учнів набиратимуть з усієї області.

«Це – гандбол, футбол, футзал, боротьба, бокс і дзюдо. Взагалі-то планувалось десять спортивних відділень. Окрім зазначених, ще має бути баскетбол, волейбол, кікбоксинг і тхеквондо», - розповідає директорка.

Батьки уже пишуть заяви на зарахування дітей до першого в області спортивного ліцею. Фото: Суспільне.
Батьки уже пишуть заяви на зарахування дітей до першого в області спортивного ліцею. Фото: Суспільне. Фото: Суспільне.

Хмельничанин Олексій Стрельцов сьогодні прийшов подавати заяву на вступ свого сина до 11 класу. Каже, хлопець з дитинства займається футболом, зараз тренується в спортивному клубі «Сокіл».

«Там вони багато тренуються, різні виїзди. Тому часу на навчання недостатньо. Можливо, в цьому ліцеї йому буде легше закінчити середню освіту і підготуватися до ЗНО», - сподівається батько спортсмена.

Директорка спортивного ліцею Леся Підгорна каже, зараз працюють над підбором тренерського складу.

«Ми тісно співпрацюємо з головами федерацій з тих видів спорту, які у нас будуть представлені. І вони будуть рекомендувати своїх тренерів, які працюватимуть з дітьми», - говорить вона.

Учні з області матимуть змогу не лише навчатися, але й проживати у Хмельницькому спортивному ліцеї. Фото: Суспільне.
Учні з області матимуть змогу не лише навчатися, але й проживати у Хмельницькому спортивному ліцеї. Фото: Суспільне. Фото: Суспільне.

За словами директорки департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Надії Балабуст, на функціонування новоствореного закладу з міського бюджету наразі взяли 4 мільйони гривень.

«Це для того, щоб закрити потребу на найближчі місяці. Далі ми будемо бачити і кількість дітей, і штатний розпис, і необхідні кошти для забезпечення функціонування закладу», - коментує посадовиця.

Додає, мінімальна кількість учнів – не менше двохсот. В ліцеї матимуть змогу проживати діти, яким додому їхати більше години.

«Максимальну кількість ми не обмежуємо - чим більше, тим краще, тим більше можливостей буде показати якісний результат на змаганнях», - каже Надія Балабуст.

Що відомо

  • Ще у липні 2020 року депутати Хмельницької обласної ради підтримали звернення до Хмельницького міського голови та голови Хмельницької ОДА з проханням розглянути можливість відкриття у Хмельницькому обласного комунального спеціалізованого навчального закладу спортивного профілю. Його вже тоді пропонували створити на базі Хмельницької санаторної школи-інтернату №2.
  • Менш ніж через рік, у травні 2021 року, Хмельницька міська рада заявила, що з 1 вересня 2021 року, на базі санаторної школи-інтернату №2, що у мікрорайоні Ракове, має розпочати роботу спортивний ліцей.
  • З 10 серпня 2021 року у новостворений перший в області спортивний ліцей розпочали перший набір учнів.
На початок