Виконком УАФ переніс рішення щодо нового тренера збірної України з футболу

Виконком УАФ переніс рішення щодо нового тренера збірної України з футболу

Виконком УАФ переніс рішення щодо нового тренера збірної України з футболу
. NURPHOTO/DANIL SHAMKIN

Збірна України все ще залишається без головного тренера.

Виконком Української асоціації футболу переніс рішення щодо призначення нового головного тренера збірної України.

У понеділок, 9 серпня, Виконком УАФ мав розглянути низку питань. У тому числі й призначення нового головного тренера національної команди.

Головним претендентом на цю посаду називався екстренер "Динамо" та угорського "Ференцвароша" Сергій Ребров - саме його кандидатуру мали розглянути під час засідання Виконкому УАФ.

Читайте також: "Дуже хотіли б бачити кандидатуру Реброва". Андрій Павелко - про нового тренера збірної України

Проте затвердження Реброва на посаді головного тренера збірної України не відбулося.

Як пройшов Виконком УАФ?

Члени Виконкому обговорили підсумки п’ятирічної роботи попереднього тренерського штабу, а також можливі кандидатури на посаду нового головного наставника національної команди. Проте рішення щодо тренера не прийняли: за підсумками обговорення члени Виконкому УАФ доручили Комітету національних збірних провести перемовини з потенційними кандидатами на вакантну.

Перемовини з офіційними кандидатами, як повідомляє прес-служба організації, мають відбутися до 12 серпня, після чого Виконком УАФ заслухає про їхні підсумки. Тоді ж відбудеться наступне засідання організації.

Про ймовірність того, що рішення щодо нового головного тренера збірної України не буде прийняте 9 серпня раніше повідомляв президент УАФ Андрій Павелко. Зокрема, він звертав увагу на те, що під час першого засідання може бути заслухана лише інформація щодо кандидатів, після чого уже у більш пізню дату - 12 серпня - прийняте рішення щодо призначення нового головного тренера.

Якою є ситуація з новим головним тренером збірної України?

  • 1 серпня сплив термін дії контракту Андрія Шевченка.
Читайте також: "Мій контракт закінчився". Андрій Шевченко залишив посаду головного тренера збірної України
  • Тривалий час головним претендентом на посаду тренера збірної України був Мирон Маркевич. Але він повідомив, що УАФ зупинилася на варіанті з Ребровим, після чого покинув Комітет збірних УАФ.
  • Сергій Ребров уже прибув в Україну, проте із його призначенням існують певні юридичні проблеми. Спочатку видання Meta-ratings.com.ua та "Футбол News" повідомляли, що Ребров та клуб "Аль-Айн", який він очолив, домовилися щодо подальшої роботи українця в збірній Україні.
  • Згодом ЗМІ із ОАЕ розповіли, що "Аль-Айн" відмовив у цьому УАФ та самому тренеру.
  • Попередньо із Ребровим мали підписати контракт за схемою "2+1".

Що відомо

  • Останній матч збірна України під керівництвом Андрія Шевченка провела на чемпіонаті Європи - у чвертьфіналі проти Англії (0:4).
  • Із Андрієм Шевченком збірна України розпочала відбір на чемпіонат світу-2022, зігравши у трьох стартових матчах внічию - проти Франції, Фінляндії та Казахстану - 1:1.
  • У контракті Шевченка та УАФ була прописана опція продовження угоди на півтора року. Але нею не скористалися.

Що далі

  • Збірна України відновить відбір до чемпіонату світу-2022 у вересні. Тоді будуть зіграні матчі проти Казахстана (1 вересня) та Франції (4 червня).
  • У турнірній таблиці відбіркової групи збірна України посідає друге місце з трьома очками.
На початок