Мирон Маркевич назвав ім'я нового тренера збірної України

Мирон Маркевич назвав ім'я нового тренера збірної України

Мирон Маркевич назвав ім'я нового тренера збірної України
. Мирон Маркевич. Фото: УНІАН

Очільник комітету збірних розповів, хто змінить на посаді головного тренера Андрія Шевченка.

Головним тренером збірної України з футболу стане екс-тренер "Динамо" та "Ференцвароша" Сергій Ребров. Про це повідомив очільник комітету збірних УАФ Мирон Маркевич.

З 1 серпня збірна України залишилася без головного тренера. Контракт Андрія Шевченка підійшов до завершення - УАФ не домовилася щодо призначення тренера.

Читайте також: "Мій контракт закінчився". Андрій Шевченко залишив посаду головного тренера збірної України

Головним претендентом на цю посаду називався очільник комітету збірних Мирон Маркевич. Проте замість нього національну команду очолить інший тренер - Сергій Ребров.

Що сталося?

Видання Meta-ratings.com.ua зазначило, що Маркевич є головним претендентом на посаду тренера збірної України. Проте у п'ятницю, 6 серпня, журналіст телеканалів "Футбол" Ігор Бурбас повідомив, що перемовини Маркевича з УАФ щодо роботи тренером виявилася безуспішними - мова йшла про контракт за схемою "1+1".

Маркевич у коментарі Бурбасу заперечує, що йому пропонували очолити збірну України. І наголосили, що просто поставили перед фактом щодо призначення тренером Реброва.

"Мені навіть не пропонували збірну. Просто поставили перед фактом, що тренером буде Ребров. Сказали і далі очолити комітет", - сказав Маркевич.

Читайте також: "Іноземці не розглядаються". Президент УАФ - про вибір нового тренера збірної України

70-річний фахівець відмовився від подальшої роботи на цій посаді. І подав у відставку.

"Після закінчення чемпіонату Європи мене все частіше переслідувала думка, що я ще ще не сказав свого останнього слова, як тренер. Тому і вирішив, що з роботою функціонера час закінчувати", - зазначив Маркевич у коментарі Meta-ratings.com.ua.

Водночас Маркевич побажав удачі Реброву на посаді головного тренера.

"Користуючись нагодою, хочу побажати Сергію Реброву, якого 9 серпня призначать новим головним тренером національної збірної України, успіхів. Він на мою підтримку завжди може розраховувати".

Що відомо про Реброва

Ще у липні 2021-го Ребров говорив про бажання очолити збірну України. Проте замість цього став тренером "Аль-Айну" - клубу із ОАЕ.

Читайте також: "Думаю, кожен тренер мріє працювати у збірній". Ребров - про готовність очолити збірну України

Очоливши "Аль-Айн", Ребров міг в односторонньому порядку припинити угоду з клубом, але лише за умов виплати компенсації. При цьому, за інформацією журналіста Ігоря Бурбаса, в угоді Реброва та клубу був інший пункт - припинення співпраці на основі випробувального терміну.

У п'ятницю, 6 серпня, видання Meta-ratings.com.ua повідомляло, що 47-річному тренеру вдалося домовитися про припинення співпраці. А згодом видання Sport.ua зазначило: контракт буде підписаний за схемою 2+1.

Які досягнення Сергія Реброва-тренера

  • Працював у трьох клубах: "Динамо" (Україна), "Аль-Аглі" (Саудівська Аравія), "Ференцварош" (Угорщина). Очолив клуб "Аль-Айн" з ОАЕ.
  • Двічі вигравав чемпіонат України з "Динамо", ставав віцечемпіоном Саудівської Аравії та тричі вигравав чемпіонат Угорщини з "Ференцварошом".
  • Визнаний найкращим тренером "Ференцвароша" за останні 10 років.

Що відомо

  • Останній матч збірна України під керівництвом Андрія Шевченка провела на чемпіонаті Європи - у чвертьфіналі проти Англії (0:4).
  • Із Андрієм Шевченком збірна України розпочала відбір на чемпіонат світу-2022, зігравши у трьох стартових матчах внічию - проти Франції, Фінляндії та Казахстану - 1:1.
  • У контракті Шевченка та УАФ була прописана опція продовження угоди на півтора року. Але нею не скористалися.

Що далі

  • Збірна України відновить відбір до чемпіонату світу-2022 у вересні. Тоді будуть зіграні матчі проти Казахстана (1 вересня) та Франції (4 червня).
  • У турнірній таблиці відбіркової групи збірна України посідає друге місце з трьома очками.
На початок