"Дуже хотіла додому". На Харківщину після Олімпіади повернулася легкоатлетка Марина Килипко

"Дуже хотіла додому". На Харківщину після Олімпіади повернулася легкоатлетка Марина Килипко

"Дуже хотіла додому". На Харківщину після Олімпіади повернулася легкоатлетка Марина Килипко
. kharkivoda.gov.ua

До Харкова з Японії повернулася легкоатлетка Марина Килипко. Спортсменку зустріли друзі та тренер Віктор Шевцов, якого Марині не вистачало на Олімпійських Іграх у Токіо.

До України Марина Килипко повернулася 8 серпня, у Києві спортсменку зустріли батьки, розказала Килипко журналістам на площі Свободи.

"Я вчора пізно прилетіла додому, спочатку батьки забрали, потім приїхали додому до Нової Водолаги. Там також мене зустріли: плакати, фотографії, усі дуже сильно підтримували. Нарешті я вдома, слава Богу. Дуже сильно хотіла додому", — розказала легкоатлетка.

Марина задоволена своїм результатом на Олімпіаді.

"Я налаштувала себе, усе залежне від мене, я зробила. Так, на 4,70 м з жердиною я не стрибнула, не впоралася. Невчасно взяла жердину. Досі не можу в цьому розібратися, бо це настільки було швидко й незрозуміло, коли ти самостійно маєш прийняти рішення", — говорить Марина Килипко.

Серед тих, хто зустрічав спортсменку у Харкові, був і її тренер Віктор Шевцов, якого не включили до складу команди на Олімпійських Іграх.

"Молодчина! Гідно представила Харківщину на Олімпійських Іграх, показала хороший результат. Вона — боєць", — сказав тренер Марини Килипко.

Після Олімпіади Марина Килипко планує відпочити і готуватися до наступних змагань — легкоатлетка хотіла б виступити на Іграх в Парижі.

Що відомо

  • Марина Килипко стала п'ятою у стрибках з жердиною на Олімпійських Іграх у Токіо. Результат спортсменки — найкращий для України у цьому виді спорту на Олімпіаді.
  • Після виступу Марина Килипко сказала, що була готова виступити краще, але їй потрібна була допомога тренера Віктора Шевцова, якого не включили до складу команди.
  • Очільник федерації легкої атлетики України Равіль Сафіуллін у коментарі Tribuna.com він зазначив, що не чув про ці проблеми від спортсменки. Пізніше у Федерації легкої атлетики України пояснили, чому Віктора Шевцова не взяли до Токіо.
  • Марину Килипко підтримав олімпійський чемпіон Токіо-2020 Жан Беленюк.
На початок