У річці біля Луцька знайшли мішки з ізоляцією від кабелів: екологи шукають винних

У річці біля Луцька знайшли мішки з ізоляцією від кабелів: екологи шукають винних

У річці біля Луцька знайшли мішки з ізоляцією від кабелів: екологи шукають винних
. Суспільне Волинь

Мішки з пластиковою і гумовою ізоляцією від металевих кабелів різного діаметру виявив у прибережній зоні річки Стир лучанин Павло Романюк. Чоловік дістав сміття з води та написав заяву в обласне управління Держекоінспекції.

Такі мішки у прибережній зоні поблизу села Рованці Боратинської тергромади, каже чоловік, знаходив уже декілька разів. 4 серпня під час прогулянки із собаками побачив засмічений берег та воду.

"Весь берег був у цій ізоляції і ще у воді мішки лежали слоями, один на одному", – розповідає Павло Романюк. Додає: на кожній проводці було іноземне маркування, міді в середині не було.

Поблизу немає будинків. Зі слів чоловіка, впродовж останніх п'яти років періодично знаходить і прибирає сміття на березі. Після того, як Павло витягнув з води мішки, на дні річки ще лишилося багато сміття. "Видно, що великі масштаби. Наводить на думку, що це з якогось підприємства", – каже лучанин.

У річці під Луцьком знайшли мішки з ізоляцією від кабелів: екологи шукають винних
Суспільне Волинь

В Держекоінспекції, куди із заявою звернувся Павло Романюк, Суспільному повідомили, що у селі проведуть перевірку. "Будемо вже бачити на місці, шукати винних. Якщо не вдасться, передамо матеріали в правоохоронні органи", – розповів заступник начальника Волинської обласної Держекоінспекції Сергій Дудка. Додає: за засмічення прибережної зони і нанесення шкоди навколишньому середовищу законодавством передбачений штраф.

Нині заява Павла Романюка на розгляді в екологів, коли відбудеться перевірка поки невідомо. Як розповів Суспільному заступник Боратинської сільської ради Віктор Бехнюк, у громаді – 24 села, хто викидає ізоляцію у річку в сільраді теж не знають.

Читайте також

  • Будівельним сміттям забруднюють берег річки Стир у Луцьку
  • Розчищають та укріплюють: у місті на Волині облаштовують русло річки Турія
На початок