Літак, в якому загинув Ігор Табанюк, перед польотом був технічно справний — НБРЦА

Літак, в якому загинув Ігор Табанюк, перед польотом був технічно справний — НБРЦА

Літак, в якому загинув Ігор Табанюк, перед польотом був технічно справний — НБРЦА
. Фото: Суспільне Карпати

Спеціалісти Національного бюро з розслідування авіаційних подій з цивільними повітряними суднами під час технічного розслідування з'ясували, що літак, в якому загинув прикарпатський пілот Ігор Табанюк, перед польотом був справний і заправлений необхідною кількістю палива.

За попередньою інформацією, з 9:40 до 9:55 Ігор Табанюк особисто проводив передпольотну підготовку на території злітно-посадкового майданчика "Коломия". Допомагав оглядати повітряне судно його помічник з технічного обслуговування.

"Літак був заправлений необхідною кількістю палива. Зауважень до технічного стану літака перед виконанням польотів не було", — звітують спеціалісти бюро розслідування у прес-бюлетені №2 "Про розслідування катастрофи літака Aerospool WT10 UR-PAMA".

За даними слідства, авіакатастрофа сталася під час виконання восьмого польоту у день події.

Попередній звіт про розслідування НБРЦА планує оприлюднити до 20 серпня 2021 року.

Що відомо

  • 28 липня у селі Шепарівці приблизно о 13:40 спортивний літак впав на житловий будинок. Пілот Ігор Табанюк та троє пасажирів загинули на місці події. У помешканні в той час перебувало троє людей, проте вони встигли вибігти з будинку до того, як він загорівся.
  • Це другий смертельний випадок у сім'ї Табанюків. У вересні 2013 року під час польоту поблизу Коломиї загинув його син Денис Табанюк. Суспільне вело текстовий онлайн.
  • Серед загиблих пасажирів літака, який впав у селі Шепарівці на житловий будинок, двоє були громадянами США, один — підданий Великої Британії.
  • До розслідування авіакатастрофи на Прикарпатті долучаться Австрія, США і Словаччина.
  • У Коломийській міській раді Валерію Помагаєву, на дім якого 28 липня впав спортивний літак, пропонують 100 тисяч гривень.
  • У Коломиї ініціюватимуть присвоєння загиблому пілоту звання почесного громадянина.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок