Українка Старікова - у півфіналі спринту на Олімпіаді-2020: коли боротьба за медалі

Українка Старікова - у півфіналі спринту на Олімпіаді-2020: коли боротьба за медалі

Українка Старікова - у півфіналі спринту на Олімпіаді-2020: коли боротьба за медалі
. AP

Ще один шанс української велогонщиці здобути медаль у Токіо.

Українська велогонщиця Олена Старікова пройшла у півфінал Олімпійських Ігор у Токіо. Представниця України у вирішальному заїзді здолала німкеню Лею Софі Фрідріх.

Старікова вдруге виступала на Олімпійських Іграх. Уперше українка змагалася у Токіо у кейріні і ледь не зачепилася за медаль - пройшовши у фінал, Старікова посіла четверте місце.

Читайте також: Дві українські велосипедистки дійшли до фіналу кейріну та фінішували у топ-6 Олімпіади-2020

Наступною дисципліною для Старікової став спринт у велотреку. І українці також уже вдалося потрапити у четвірку найкращих на Олімпійських Іграх.

Як виступила Старікова?

  • кваліфікація: шосте місце - прохід у 1/32 фіналу
  • 1/32 фіналу: здолала мексиканку Юлі Вердуго
  • 1/16 фіналу: здолала австралійку Еліз Ендрюс - срібну призерку Олімпіади-2020 у кейріні
  • 1/8 фіналу: поразка нідерландці Шанне Браспенікс - олімпійській чемпіонці Олімпіади-2020 у кейріні - потрапляння у втішні заїзди

У втішному заїзді Старікова мала повторно здолати Еліз Ендрюс та китаянку Чжун Тяньші та впоралася з цим завданням. Це дало їй змогу потрапити у чвертьфінал та поборотися за вихід у півфінал.

Суперницею Старікової у півфіналі була 21-річна німкеня Лея Софі Фрідріх. Вона вже здобувала медалі у спринті на рівні чемпіонатів Європи (у 2019 році). А на Олімпіаді-2020 виграла срібну нагороду у спринті, щоправда у командному, після чого стала найкращою у кваліфікації вже у одиночному спринті.

Старікова виграла перший заїзд у Фрідріх на 0.001 секунди! Проте у другому поступилася. Вирішальним мав стати третій заїзд.

І українка його перемогла. На фініші Старікова випередила німкеню на 0.019 секунд, завдяки чому пройшла у півфінал.

Що далі

  • Неділя, 8 серпня. Півфінальний заїзд Старікової проти представниці Гонконгу Лей Вайсі - бронзової призерки Олімпіади-2012 у кейрині.
  • Якщо Старікова вийде у фінал, то зустрінеться проти переможниці заїзду між канадкою Гелсі Мітчелл та німкенею Ванесою Гінце.
На початок