Урни, пляшки та пакети. У центрі Кропивницькому чистять дно річки

Урни, пляшки та пакети. У центрі Кропивницькому чистять дно річки

Урни, пляшки та пакети. У центрі Кропивницькому чистять дно річки
. Суспільне: Кропивницький

Урни, пляшки та пакети знайшли на дні річки Інгул в центральній частині Кропивницького під час його прибирання. Чистять дно працівники комунального підприємства ”Універсал 2005” – розповів його керівник Віктор Панішко. Суспільне бачило, як відбувається прибирання.

Можливість почистити дно з’явилась, коли в Інгулі спустили воду через ремонт водогону на вулиці Вокзальна у Кропивницькому.

Дно поливають водою, потім трактор згортає мул та сміття в купи, до берегів. Поливають, щоб легше було зібрати мул, пояснив водій водовозу Ігор Хлістун: ”Тут різне сміття: каміння, урни, відсів, покришки, пластикові пляшки, пакети”.

Урни, пляшки та пакети. У центрі Кропивницькому чистять дно річки
Суспільне: Кропивницький

За словами Віктора Панішка, чиститимуть дно річки протягом тижня. Вивозити зібране почнуть, коли висохне мул. Працюватимуть поки рівень води в річці не почнуть піднімати: ”Якщо його зараз вантажити, тектиме вода. Це буде неестетично. Якщо й надалі буде спекотно, воно швидко висохне, ми його швидше вивеземо”.

Керівник ”Уніврсалу 2005” сказав, що кількість грошей, потрібних на очищення річки, підрахують після закінчення робіт.

Читайте також: У Кропивницькому через ремонт водогону майже 40 маршруток змінили схему руху.

Кропивничанин Денис Чужа розповів Суспільному, що очищення може прибрати неприємний запах річки: ”Буде чистіше. Можливо, трохи менше буде містом розповсюджуватись запах цієї річки”.

Кропивничанин Володимир Гонець щотижня ловить рибу в центральній частині міста. Сказав, що підтримує прибирання дна річки: ”Вже якщо спустили воду, то потрібно відразу все прибирати, зробити це місце приємним для відпочинку. Чим менше забруднена річка, тим більше в ній риби”.

Читайте також: З Інгулу у Кропивницькому витягли сім 50-кілограмових урн для сміття.

На початок